Новини

У КП «Нововолинськтеплокомуненерго» виявили

порушення вимог промислової безпеки

Посадовими особами територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області під час комплексної перевірки у КП «Нововолинськ-теплокомуненерго» виявлено 82 порушення вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб та 11 працівників. Основні питання, що перевірялись: організація роботи та функціонування системи управління охороною праці; дотримання вимог безпечної експлуатації об'єктів котлонагляду та підіймальних споруд; стан безпеки у газовому господарстві та електрогосподарстві.

Результати перевірки показали, що на підприємстві проводиться певна робота по забезпеченню безпечних умов праці, проте виявлено ряд недоліків. У газовому господарстві: не ведеться паспорт газового господарства; в графік технічного обслуговування і ремонту споруд систем газопостачання не включений обхід розподільчих наземних газопроводів; відсутні схеми газопроводів з пронумерованим газовим обладнанням і автоматикою безпеки в котельнях по вул. Кауркова та вул. Перемоги; не всі манометри в котельнях дільниці № 2 пройшли перевірку. У електрогосподарстві: не представлено декларацію на виконання робіт підвищеної небезпеки (роботи на висоті); не заземлені швелери, по яких покладені кабелі живлення електрообладнання; зруйновані хомути кріпленні кабельної лінії на несучому тросі; при проведенні монтажу освітлювача не приєднано до контуру заземлення корпус освітлювача біля входу в ГРП котельної смт. Жовтневе; корпус освітлювачів влаштований на трубі газопроводу; та інші.

Підбиваючи підсумки комплексної перевірки стану промислової безпеки та охорони праці, комісія зобов'язала керівництво підприємства розробити та затвердити план заходів щодо усунення виявлених порушень законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці, відмічених в приписах членів комісії, у встановлені терміни.




До списку новинВпередНазад