Новини
Загалом фахівцями територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області виявлено понад 20 різновидів порушень в організації роботи та експлуатації обладнання енергогенеруючих та енергопостачальних підприємств області. Нажаль, найбільша їх кількість зафіксована на головних регіональних підприємствах галузі: ПАТ «Черкасиобленерго» та Канівській ГЕС ПАТ «Укргідроенерго».

Тут, зокрема, непоодинокими є факти виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації устаткування підвищеної небезпеки без наявності відповідних дозволів органів Держгірпромнагляду, недотримання виконання вимог щодо проходження періодичного навчання посадових осіб, залучення до виконання робіт підвищеної небезпеки та таких, що потребують професійної освіти, некваліфікованих працівників. На окремих підприємствах виявлені порушення термінів перегляду ПЛАС, узгодження з територіальним управлінням Держгірпромнагляду графіка проведення учбово-тренувальних занять і тривог.

За результатами перевірок енергетичного господарства Черкащини, в т.ч і роботи Черкаської філії зовнішньо-економічної асоціації «Новосвіт» щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт при експлуатації малих ГЕС на річках Рось та Гірський Тікич до адміністративної відповідальності притягнуто 11 працівників та призупинено роботу 4 підіймальних механізмів.

















До списку новинВпередНазад