Новини

У зв'язку з порушенням прав працівників на об'єктивне і своєчасне розслідування нещасних випадків, які сталися з ними на виробництві, за п'ять місяців 2013 року до Держгірпромнагляду надійшло 226 звернень громадян.
Кожне звернення ретельно перевіряється в межах компетенції посадовими особами Держгірпромнагляду та у разі необхідності вживаються відповідні заходи.
За результатами перевірок роботодавцям видано 84 приписи щодо розслідувань нещасних випадків або повторного їх проведення. Згідно з актами цих розслідувань наразі 63 нещасні випадки визнано такими, що пов'язані з виробництвом.
Відповідно до покладених на Службу завдань та функцій за п'ять місяців 2013 року Держгірпромнаглядом призначено 485 спеціальних розслідувань, у тому числі 173 нещасних випадків зі смертельними наслідками.
За результатами проведених спеціальних розслідувань 313 випадків визнано такими, що пов'язані з виробництвом, у тому числі 102 — зі смертельними наслідками.
За фактом кожного випадку складено і затверджено акти проведення розслідування за формою Н-5 та Н-1, на підставі яких потерпілим або членам їх родин будуть призначені страхові виплати Фондом соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду України





До списку новинВпередНазад