Новини

На виконання вимог листа Держгірпромнагляду про виконання відповідних розпоряджень Кабінету Міністрів України та доручення Віце-прем'єр-міністра України фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області провели тривалу масштабну перевірку енергогенеруючих, енергопостачальних підприємств області, а також об'єктів ЖКГ, соціально-культурної сфери, комунальної теплоенергетики щодо їхньої готовності до роботи в осінньо-зимовий період.

Серед енергогенеруючих підприємств перевірені Філія «Канівська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго» (м.Канів) і ТОВ «Смілаенергопромтранс» (м.Сміла), на яких виявлено 24 порушення. У кількох районних енергопостачальних підприємствах, що знаходяться у підпорядкуванні ПАТ «Черкасиобленерго» виявлено 22 порушення. Є недоліки і на газопостачальних підприємствах Черкащини: на 14 перевірених об'єктах — 67 таких фактів.

Чимало проблемних питань в роботі житлово-експлуатаційних організацій, які стосуються утримання та експлуатації димових та вентиляційних каналів, самовільного установлення газових приладів та котлів індивідуального опалення в багатоквартирних будинках. Загалом, у 2013 році працівниками спеціалізованих підприємств газового господарства виявлено 361 одиницю несправного газового обладнання, 347 — самовільно встановленого та 126 одиниць обладнання з порушеннями тяги в димових каналах. Всі ці об'єкти відключенно від системи газопостачання.

Працівниками територіального управління Держгірпромнагляду перевірено 122 об'єкти у 28 суб'єктів господарювання, що експлуатують об'єкти ЖКГ, виявлено понад 200 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 37 осіб, серед яких 4 керівники підприємств.

Д
овідка. Перевірки стану підготовки підприємств ПЕК проводяться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 р. № 494-р та доручення Віце-прем'єр-міністра України Ю.Бойка від 02.07.2013 р. № 26625/2/13 «Про підготовку паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013/14 року»



До списку новинВпередНазад