Статьи

У журналі «Охорона праці» (№ 11, 2006 р.) уже подавалась фотоінформація про те, як на будівництві житлового будинку, що по вул. Молодіжній, 2/3а у м. Хмельницькому (будівництво веде ПП «Монолітбуд») допускаються порушення вимог безпеки. Тоді осіб, які мирилися з таким станом справ, державні інспектори оштрафували. Але це не стало для них уроком на майбутнє. Як свідчить фото 1, на будівельному майданчику за вказаною адресою порушення вимог безпеки продовжуються: робітники працюють без захисних касок та запобіжних поясів. Відсутні захисні огородження небезпечних зон. Це змусило державних інспекторів знову притягнути до адміністративної відповідальності посадовців, які не здійснюють належного контролю за додержанням їхніми підлеглими вимог безпеки.
Аналогічні порушення допускаються під час спорудження навчального корпусу Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, що зафіксовано на фото 2. Що стосується будівельного майданчика на території обласної клінічної лікарні, то тут у зоні роботи крана (фото 3) працює бульдозер, перебуває робітниця, причому без захисної каски та спецодягу.
На вулиці Литвиненка (м. Вінниця) проблеми пов’язані з електробезпекою. Тут на електричній опорі, що стоїть навпроти будинку № 22, електрообладнання в запущеному стані. Щитки покриті корозією, в одному з них є вільний доступ до струмовідвідних частин (фото 4). На електричній підвісці видно скрутень ізольованого провода, що є порушенням ПУЕ. Крім того, монтаж повітряних та кабельних ліній виконано без додержання вимог відповідних ГОСТів.

Image00022.jpg


Image00023.jpg

Image00021.jpg








Василь СОПІЛЬНЯК,
наш власкор



До списку