Новини

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

від 05.09.2014 р. N 1/9-446

Департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

Міністерство освіти і науки України звертає увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. N 1121 «Про затвердження Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу» функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах державної та комунальної форми власності забезпечується за рахунок коштів відповідних бюджетів, а приватної форми власності — за рахунок коштів засновника (власника) та інших джерел, не заборонених законодавством.

Група продовженого дня є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання і виховання, поєднання навчально-виховної роботи на уроках і в позаурочний час.

Припинення діяльності та зменшення кількості груп продовженого дня негативно вплине на стан соціальної захищеності населення та призведе до неконтрольованого перебування дітей шкільного віку в позаурочний час.

Просимо взяти під контроль питання забезпечення належних умов функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах відповідно до запитів населення.

Заступник Міністра

П. Полянський




До списку новинВпередНазад