Новини

Перебуваючи у регіоні, Голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва зустрівся з в.о. губернатора Львівської обласної державної адміністрації. Сторонами обговорено ситуацію у вугільній галузі, що склалася на сьогодні.

Зокрема, керівник Державної служби наголосив, що нині на Західний регіон лягає навантаження з видобутку вугілля у зв'язку зі скороченням його об'ємів на шахтах сходу України. Тому, враховуючи підвищення інтенсивності гірничих робіт на Львівщині, нагальним є вирішення питання організації на підприємствах вугільної галузі безпечного ведення робіт. У сприянні цьому він вбачає тісну співпрацю з керівництвом регіону та порозуміння з роботодавцями щодо контролю питань безпеки на шахтах.

«Ми відходимо від практики заборони робіт та притягнення до відповідальності винних за порушення, які не несуть потенційної загрози життю та здоров'ю працівників. Позиція Держгірпромнагляду така: тим, хто прагне зберегти життя працівників та звертається за консультацією ми надаватимемо максимальну допомогу. Головне, щоб наші цілі співпадали»,- підкреслив Голова.

Окрім того, Олександр Хохотва провів нараду у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Львівській області, на якій поінформував про опрацювання нових методів роботи в умовах реформування центральних органів виконавчої влади та зменшення кількості перевірок. Наголосив на необхідності об'єднання зусиль, посилення співпраці з керівниками та фахівцями з охорони праці підприємств для запобігання травматизму та організації безаварійної роботи, активізації превентивних заходів.




До списку новинВпередНазад