Новини

Стан охорони праці на ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» та робота адміністрації підприємства, по створенню безпечних умов праці та дотриманню Закону України «Про охорону праці» потребує вдосконалення.

Саме таке рішення було прийнято за результати планової всебічної перевірки підприємства проведеної інспекторським складом Криворізького гірничопромислового теруправління та обговорено на виїзному підсумковому засіданні колегії.

Перший заступник начальника теруправління Олександр Кононенко, під чиїм головуванням проходила перевірка, в своєму виступі зупинився на найбільш суттєвих питаннях виниклих в ході перевірки, та в свою чергу акцентував увагу на тих порушеннях, які несуть загрозу безпеці працівників.

Встановлено, що деякі вантажопідіймальні механізми, залізничний транспорт та газове обладнання експлуатуються з порушенням вимог нормативно-правових актів, не своєчасно проводиться опосвідчення електроустаткуванню, деякі працівники допускаються до виконання робіт підвищеної небезпеки, не пройшовши навчання в установленому порядку.

Загалом під час перевірки інспекторами виявлено 96 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, накладено 23 адміністративні стягнення на інженерно-технічних працівників та 19 попереджень про негайне призупинення виробництва, устаткування, обладнання тощо, які могли б спричинити травмування чи несли загрозу здоров'ю працівників.




До списку новинВпередНазад