Новини

Державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області здійснили планові перевірки дотримання вимог безпеки під час весняно-польових робіт суб'єктами господарювання агропромислового комплексу нашого краю.

Як повідомив заступник начальника теруправління Богдан ДОРОШ, під час перевірок виявлено 136 грубих порушень нормативно-правових актів з охорони праці. До найбільш характерних слід віднести експлуатацію сільськогосподарської техніки з відсутніми захисними огородженнями рухомих частин пасових і карданних передач; використання причіпних і навісних агрегатів без страхувальних тросів; експлуатацію машин для роботи з пестицидами та агрохімікатами з недостатнім ущільненням з'єднань та потрісканими шлангами, що призводить до підтікання хімікатів; незабезпечення повною мірою працівників підприємств спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту; допуск до самостійної роботи новоприйнятих робітників без проходження стажування тощо. Серед порушників найбільш часто згадуються ТОВ «Шенкор» с. Н.Коропець Мукачівського, СТОВ «АТАК» с. Береги Берегівського, ФГ «Новий рівень 2006» Тячівського, ТОВ «Агростар» с. В. Геївці Ужгородського районів.

За матеріалами перевірок до адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій притягнуто вісім посадових осіб. На усунення виявлених порушень усім керівникам підприємств видані обов'язкові до виконання приписи.




До списку новинВпередНазад