Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі комунального підприємства «Городоккомунсервіс» проведено семінар. Під час якого порушено питання процедури надання додаткових щорічних відпусток.

Відмічено, що щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці надається працівникам відповідно до Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку.



Статтею 7 Закону України «Про відпустки» передбачено, що конкретна тривалість таких відпусток встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.

За результатами семінару прийнято рішення керівництву підприємства проводити доплати за шкідливі та важкі умови праці та надавати додаткові відпустки відповідно до матеріалів атестації робочих місць. Привести назви окремих професій у відповідність до класифікатора професій. Надавати працівникам підприємства додаткові відпустки за особливий характер праці. Розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму тощо.



До списку новинВпередНазад