Новини
У виїзному засіданні колегії Управління Держпраці під головуванням начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Івана Луцака, участь взяли: завідувач сектору розслідування, аналізу і обліку аварій і виробничого травматизму Дмитро Стоян, генеральний директор ТОВ ВКФ «Балакком» Лілія Вишневська, заступник виконавчого директора з виробництва Олександр Яковійчук, головний інженер У Василь Николайчук, інженер з охорони праці Василь Бойко, всі бригадири та начальники змін ТОВ ВКФ «Балакком».
Робота колегії розпочалася з детального обговорення обставин та причин нещасного випадку, що мав місце на підприємстві у травні нинішнього року, і в якому постраждав оператор гребне-чесальної машини.
Виступаючи перед учасниками колегії, голова комісії спеціального розслідування Дмитро Стоян, детально проаналізував причини настання випадку травмування на підприємстві.
Зокрема, він звернув увагу посадових осіб ТОВ ВКФ «Балакком» на недостатній контроль з боку посадових осіб за виробничою дисципліною працівників під час виконання своїх трудових обов'язків, а також на недостатній контроль за безпечним станом обладнання.
З відповідною інформацією про стан безпеки на підприємстві виступили посадові особи ТОВ ВКФ «Балакком», зокрема, генеральний директор підприємства Лілія Вишневська,
Окремо обговорено заходи щодо усунення причин нещасного випадку, що спричинив тяжкі наслідки.
У свою чергу голова колегії, начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак наголосив на обов'язковому їх виконанні та інформуванні про це у визначений термін Управління Держпраці.

Керівник Управління звернув увагу на необхідність поліпшення функціонування системи охорони праці на підприємстві і підкреслив, що згідно із статтею 13 Закону України «Про охорону праці» кожен роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці належні умови. а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.




До списку новинВпередНазад