Новини
Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області організують планові перевірки місць стоянок маломірних (малих) суден, а також виконання перевізниками ліцензійних умов під час перевезення пасажирів.
Під час перевірок виявлено ряд системних порушень вимог законодавства про охорону праці, які повторюються практично під час експлуатації кожного з перевірених суден:
-роботодавцями за власні кошти не забезпечено проведення медичних оглядів працівників під час прийняття на роботу (попередній медичний огляд) та протягом трудової діяльності;
-не організовано контроль і належний облік за видачею у встановлені строки засобів індивідуального захисту працівникам підприємства і т. ін.
Низку порушень вимог законодавства про охорону праці було виявлено в організації навчання та перевірки знань з питань безпеки і проведенні інструктажів з питань охорони праці. Зокрема, керівництво та особи, відповідальні за охорону праці, не пройшли навчання та перевірку знань у встановленому порядку відповідно до своїх функціональних обов'язків.
До складу комісії при первинній перевірці знань у працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, не залучаються представники Головного управління Держпраці в Одеській області.
Керівництву перевірених суден було видано акти перевірок та приписи, в яких зазначені конкретні терміни усунення порушень.
Всі заходи профілактики виконуються задля того, щоб не повторити аварії, яка сталася минулого року з судном «Іволга».

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад