Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області перевірено суб'єкт господарювання, який надає телекомунікаційні послуги. Зокрема, перевірено одинадцять виробничих об'єктів, які розташовані у містах та районних центрах області.

Під час планової перевірки з'ясовано, що на підприємстві створена та функціонує система управління охороною праці, наявні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Виділяються кошти на засоби та заходи з хорони праці. Робочі місця оснащені належним технічним обладнанням. Умови роботи відповідають законодавчим та нормативно-правовим актам з охорони праці (правилам з техніки безпеки, санітарним нормам тощо). На належному рівні розробляються та здійснюються комплексні заходи з досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення рівня охорони праці та розробки комплексу заходів щодо запобігання нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Витрати на охорону праці відповідають ст. 19 Закону України «Про охорону праці» та склали в 2015р. 0,99% від фонду оплати праці. Навчання та підвищення кваліфікації працівників здійснюється відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та ст. 18 Закону України «Про охорону праці». На підприємстві існує легітимна комісія з перевірки знань з питань охорони праці працівників.

Порушення, які були виявлені під час обстежень є поодинокими та не характерними для всіх структурних підрозділів, більшість із яких усунена до завершення перевірки.

Зокрема, виявлені такі порушення вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці:

— ресивер компресорно-сигнальної установки (КСУ) не пройшов випробування;
— приміщення КСУ не обладнано відповідною вентиляцією;
— висота вихлопна труба дизельної установки над гребенем покрівлі будинку менше ніж 1,5м.;
— в приміщенні дизельної не передбачено аварійного зливу палива з витратного бака за межі приміщення;
— посвідчення про перевірку знань електротехнічного персоналу на групу допуску з електробезпеки не відповідає вимогам Правил. В посвідченні не зафіксовано проходження медичних оглядів;
— траси кабельних ліній не позначені відповідними покажчиками;
— працівники, що виконують роботи в колодязях не забезпечені шланговими протигазами;
— порушуються терміни огляду кабельних ліній КЛ-10кВ.



До списку новинВпередНазад