Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Кранове господарство УБ ХАЕС» (м. Нетішин) проведено семінар з питань додержання нормативно-правових актів з питань охорони праці, трудового законодавства та атестації робочих місць за умовами праці.

У ході заходу обговорено питання вимог безпечної експлуатації посудин що працюють під тиском та вантажопідіймальних кранів та механізмів. Розглянуто Правила охорони праці при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт. Проаналізовано стан виробничого травматизму в Хмельницькій області.



Зазначено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці (далі Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 року №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41.

Звернуто увагу присутніх на важливість дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Звернуто увагу на якість проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесення їх до категорії із шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.



Також наголошено на вимогах трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб підприємства. Розглянуто питання стану дотримання підприємством законодавства про оплату праці, рівень оплати праці та своєчасність її виплати. Ознайомлено з порядком проведення індексації заробітної плати. Наголошено на відповідальності за порушення строків виплати заробітної плати.



До списку новинВпередНазад