Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області під час перевірок в будівельній галузі виявлено ряд суттєвих порушень нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема, встановлено, що окремими суб'єктами господарювання не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів підвищеної небезпеки. На території будівельних майданчиків виявлені випадки знаходження баштових кранів, які не зареєстровані в територіальному органі Держпраці та не пройшли технічний огляд. Підприємствами не розроблено графік виконання сумісних робіт та заходи безпечного виконання робіт субпідрядниками на об'єкті. Не укладений договір зі спеціалізованою організацією на ремонт та обслуговування крана.

Замовником об'єкта будівництва не проінформовано територіальний орган Держпраці про дату початку робіт за 30 робочих днів до початку основних будівельно-монтажних робіт. Також, не проінформовано керівником генпідрядної організації за 10 робочих днів Держпраці про проведення основних будівельно-монтажних робіт.

З'ясовано, що працівники, що залучені до виконання будівельно-монтажних робіт не пройшли обов'язкові медичні огляди. Не ведеться контроль за видачею працівникам спецодягу та іншими засобами індивідуального захисту. Крім того, під час проведення будівельних робіт не ведуться спеціальні журнали з окремих видів робіт.

Виявлені окремі випадки допуску (проходу) сторонніх осіб на будівельний майданчик, не встановлення захисних козирків над входами до будівлі та сигнального огородження зони потенційно небезпечних факторів на будівельних майданчиках.



До списку новинВпередНазад