Новини

Комісією територіального управління проведено планову всебічну перевірку щодо дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки в управлінні ремонтно-монтажних робіт (далі — УРМР) на ПАТ «Рівнеазот». Обстеження проводилось у зв'язку із підвищенням рівня виробничого травматизму, у даному структурному підрозділі підприємства. За останній період було допущено два нещасних випадки, унаслідок яких травмовано три працівники.

Під час перевірки виявлено понад 40 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, у тому числі, при проведенні демонтажних, монтажних та ремонтних робіт трубопроводів, металоконструкцій у цеху неконцентрованої азотної кислоти допускаються порушення при організації та проведенні робіт підвищеної небезпеки, виконання яких необхідно проводити по наряд-допуску.

А також, при проведенні капітального ремонту компресора у цеху Аміак-2 виконавцями робіт УРМР порушені вимоги безпеки, зокрема:

— на приладах керування допоміжного електрообладнання турбокомпресора не вивішені заборонні знаки безпеки, які попереджують помилкове ввімкнення комутаційної апаратури;

— не розроблена технічна документація з урахуванням специфіки виробництва ПАТ «Рівнеазот» та експлуатаційних вимог завода-виробника;

— відсутня технологічна схема стропування окремих деталей компресора при виконанні вантажопідіймальних робіт, на місці виконання робіт знаходились несправні вантажозахоплюючі засоби тощо.

По завершенню перевірки заступником начальника територіального управління Онищуком І.О. проведено підсумкову нараду за участю головного інженера ПАТ «Рівнеазот» Коваленка В.Г., працівників відділу охорони праці та спеціалістів управлінні ремонтно-монтажних робіт. Доведено до відома присутніх результати перевірки, охарактеризовано основні порушення та наголошено на недопущенні їх в подальшій роботі.

За результатами обстеження видано акт та припис. До адміністративної відповідальності притягнуто чотирьох посадових осіб підприємства.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад