Новини

У Донецьку відбулася технічна нарада з обговорення чинних Правил безпеки на вугільних шахтах та внесення можливих змін до них. Захід відбувся в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між Держгірпромнаглядом та ДТЕК. Очолив нараду Голова Державної Служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва.

У нараді взяли участь фахівці Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, керівництво Держгірпромнагляду та теруправління, представники дирекції з видобутку вугілля ДТЕК, фахівці науково-дослідницького інституту «Респіратор», керівництво ДВГРС.
Під час засідання було розглянуто проект змін до Правил безпеки на вугільних шахтах, застосування «Автоматичних систем локалізації вибухів» та актуальність розпоряджень теруправління з експлуатації стрічкових конвеєрів за обов'язкової присутності персоналу, який обслуговує, та відпрацювання довгих виїмкових дільниць на вугільних шахтах.

На нараді обговорено та запропоновано механізм усунення дублювання експертиз, що проводять експертно-технічні центри та галузеві інститути, а також узгодження проектів галузевими інститутами. З цією метою необхідно створити перелік проектів, які підлягають експертизі ЕТЦ чи інституту, та запобігатиме повторюванню. Крім того, розглянуто строки експлуатації респіраторів Р-30 та Р-34.

Присутні домовились внести корективи до інструкцій із складання планів ліквідації аварій та провести обговорювання зазначених питань найближчим часом.




До списку новинВпередНазад