Новини

На розширеній нараді теруправління затверджено план семінарів-нарад щодо дотримання вимог безпеки під час підготовки та виконання весняно-польових робіт

У зв'язку зі зростанням смертельного травматизму на підприємствах агропромислового комплексу керівництво теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області розробило низку заходів, спрямованих на попередження травмування працівників.

Так, на розширеній нараді, в якій взяли участь представники ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр», управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровоградській області та обласної Федерації профспілок затверджено план семінарів-нарад щодо дотримання вимог безпеки під час підготовки та виконання весняно-польових робіт.
Заходи проходитимуть у районах із залученням місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Планується участь у них керівників та спеціалістів з охорони праці сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фахівців теруправління, ЕТЦ, федерації профспілок та інших.
Для профілактики виробничого травматизму в АПК також передбачено активізувати інформаційну діяльність теруправління, широко висвітлювати в засобах масової інформації та на веб-сайтах питання стану охорони праці на підприємствах агропромислового комплексу.
Довідка.
На підприємствах агропромислового комплексу України у 2013 році смертельно травмовано 88 працівників. Серед загиблих — 55 працівників підприємств сільського господарства. Зріс травматизм на підприємствах із зберігання та переробки зерна (елеватори, комбікормові заводи, млини) — загинуло 7 осіб (у 2012 році — 5), у цукровій галузі — 5 (у 2012 році — 4).
Зріс рівень смертельного травматизму на підприємствах агропромислового комплексу Кіровоградської області. Потягом 2013 року травмовано 18 працівників у сільському господарстві та 6 працівників на підприємствах харчової промисловості й переробки сільськогосподарських продуктів. Смертельно травмовано 4 працівника в сільському господарстві (у порівнянні з 1 у 2012 році) та 1 працівника на підприємствах харчової промисловості (за відсутності смертельно травмованих у 2012 році).
Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області.




До списку новинВпередНазад