Новини
Теруправління Держгірпромнагляду налагоджує взаємодію з представниками підприємств, влади та виробників нехарчової продукції

Актуальні питання ринкового нагляду й охорони праці обговорили під час семінару з ринкового нагляду та охорони праці представники теруправління, влади і кіровоградських підприємств. Заняття проходило на базі гіпермаркету «Епіцентр» і зібрало широке коло учасників. Серед них — представники облдержадміністрації та міської ради, відомих виробників («Червона зірка», «Креатив», «Ятрань», «Радій» та ін.), підприємств і вищих навчальних закладів.

Відкриваючи захід, заступник начальника теруправління Віталій Заніздра наголосив на необхідності налагоджувати взаємодію між усіма учасниками процесу — як виробників, так і постачальників, реалізаторів і користувачів продукції, що підлягає контролю у сфері ринкового нагляду.

Учасники семінару обговорили питання відповідності нехарчової продукції (засоби індивідуального захисту, посудини високого тиску, знаки безпеки і захисту здоров'я працівників, обладнання, що працює під тиском) вимогам чинного законодавства.

До порядку денного також були включені питання:

Сфера відповідальності теруправління Держгірпромнагляду з питань ринкового нагляду, вимоги охорони праці до продукції, яка поставляється на ринок України;

Порядок надання повідомлення про продукцію, яка не відповідає загальним вимогам безпечності продукції, органам державного ринкового нагляду;

Дотримання критеріїв якості під час вибору засобів індивідуального захисту;

Правові та організаційні засади здійснення ринкового нагляду у сфері охорони праці та контролю за нехарчовою продукцією;

Вимоги технічного регламенту засобів індивідуального захисту до захисних масок, фільтрів, автономних дихальних апаратів, їх практичне використання.

Крім того, на семінарі обговорювались питання зміни законодавства у сфері охорони праці, умови здійснення перевірок органами Держгірпромнагляду, оформлення дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (в тому числі й обладнання, що підлягає державному контролю у сфері ринкового нагляду), декларацій відповідності.

До відома учасників семінарів було доведено, що Кіровоградське ТОВ «Наука», котре займається виготовленням та реалізацією індивідуальних засобів захисту, — підприємство, чия продукція відповідає вимогам технічних регламентів.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області.




До списку новинВпередНазад