Новини
Вже традиційно, незадовго до Всесвітнього дня охорони праці, що відзначається 28 квітня, в територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Черкаській області підбито підсумки регіонального туру конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Цьогоріч діти активніше долучилися до акції. Маленькі громадяни краю дедалі глибше усвідомлюють дорослу істину: якщо праця забезпечує добробут їхніх родин, то її безпека є найголовнішою умовою їх повноцінного існування. Саме тому чимало малюнків — це своєрідні звернення до батьків. Хіба може батько на роботі бути необачним, коли пам'ятатиме про малюнок своєї доньки: «Тату, бережи себе! Благаю…»? Тож, використання творчих здібностей дітей, а ще залучення до цього процесу їхніх батьків є одним з дієвих шляхів вирішення зовсім недитячих проблем. Такою, власне, і є ідея конкурсу. Загалом на конкурс надійшло 350 робіт з усіх куточків Черкащини. Згідно умов, їхні учасники були розподілені за різними віковими категоріями: 6-10 років, де було представлено 63 роботи, 11-14 років — 99 робіт, 15-18 років — 40 робіт.

Упродовж кількох годин журі, до складу якого увійшли фахівці територіального управління Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Експертно-технічного центру, обласної Федерації профспілок, Головного управління соціального захисту населення, представники, управління культури Черкаської ОДА, Департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому, спілки промисловців та підприємців, спілки художників України визначалися з кращими.

Як зазначив Віктор Онишко: «Нажаль, не всі роботи відповідали темі конкурсу, оскільки нерідко діти не розмежовують поняття «охорона праці» та «безпека життєдіяльності», тож чимало цікавих робіт опинилися поза межами формату конкурсу».

Щоб уникнути цього, було вирішено у майбутньому перед проведенням заходу більш активно залучати фахівців управління і фонду соціального страхування до роз'яснювальної роботи в навчальних закладах області.

А за підсумками цьогорічного конкурсу переможцями стали:
У категорії «Малюнок. Діти віком 6-10 років»
І місце — Йосипенко Катерина (м. Черкаси)
ІІ місце — Перехрест Олександр (смт.Драбів)
ІІІ місце — Шпак Олександр (м.Канів)

У категорії «Малюнок. Діти віком 11-14 років»
І місце — Красилівський Петро (м.Тальне)
ІІ місце — Горобинський Андрій (м. Черкаси)
ІІІмісце — Задорожній Данило (м. Черкаси)

У категорії «Малюнок. Діти віком 15-18 років»
І місце — Пономаренко Сніжана (м. Умань)
ІІ місце — Науменко Олександра (м. Черкаси)
ІІІмісце — Мельниченко Ірина (м. Черкаси)
ІІІ місце — Головко Наталія (м. Тальне)

Їхні роботи будуть направлені до Києва до участі у фінальному турі, підсумки якого підбиватимуться у період відзначення Всесвітнього дня охорони праці.




До списку новинВпередНазад