Новини
Сьогодні у Держгірпромнагляді відбувся брифінг для представників засобів масової інформації, на якому поінформовано про рівень готовності атракціонів до безпечної експлуатації у весняно-літній період 2012 року.

Заступник Голови Держгірпромнагляду Степан Дунас повідомив журналістів про результати перевірок атракціонної техніки в Україні з початку цього року. Зокрема, обстежено 808 атракціонів, виявлено близько 1200 порушень вимог безпеки під час їх експлуатації. Заборонено роботу 180 атракціонів, накладено штрафів на 88 осіб, які допустили порушення.

Було відзначено, що результати цьогорічних перевірок засвідчили підвищення рівня свідомості власників атракціонів та виконання ними вимог нормативно-правових актів. Так, спостерігається тенденція зниження кількості виявлених порушень (на 20%) та зупинок атракціонів (на 50%).

Майже відсутні випадки введення в експлуатацію атракціонної техніки без відповідного технічного огляду (випробувань) та актів обстеження їх технічного стану. Не зафіксовано випадків, коли небезпечні зони не огороджені, або їх межі не позначені.

Однак, із року в рік повторюються порушення, коли не навчений з питань охорони праці персонал обслуговує атракціони; ремонтні служби не укомплектовані фахівцями; власники не мають необхідної технічної документації заводів — виробників (паспортів, положення з експлуатації); є випадки експлуатації атракціонів без проведення щоденного огляду оператором.

Тривають перевірки атракціонів і на Черкащині. Про їх результати буде повідомлено по закінченні обстежень.






До списку новинВпередНазад