Новини

У лютому поточного року інспектори Держгірпромнагляду

перевірятимуть лікувально-профілактичні заклади

Протягом лютого поточного року інспекторами теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області у лікувально-профілактичних закладах будуть проведені перевірки щодо відповідності вимогам нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці умов зберігання, перевезення та експлуатації кисневих балонів, кисневих станцій та інших посудин, що працюють під тиском. Такі перевірки проводяться щорічно з метою забезпечення контролю за організацією в лікувальних закладах безпечного використання кисневих балонів та попередження нещасних випадків, пов'язаних з експлуатацією посудин, що працюють під тиском. Нагадаємо, у 2010 році в одній з Луганських лікарень стався вибух кисневого балону, в результаті якого загинуло 16 осіб, 4 з них медичні працівники.

Заплановано перевірити 26 лікувальних заклади, серед них обласна клінічна лікарня, обласне дитяче територіальне медичне об'єднання, обласна інфекційна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Луцький пологовий будинок, центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, центральні районні лікарні та інші.

Довідка: в області нараховується 33 лікувально-профілактичні заклади, які використовують кисень, з них: 4 лікарні мають кисневі станції, у 15 закладах для киснепостачання використовується 317 кисневих балонів, а у 22 — в медичній практиці застосовують 111 кисневих концентраторів.




До списку новинВпередНазад