Новини


Відповідно до плану роботи Держгірпромнагляду на 2012 рік територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області протягом квітня-червня цього року проведені перевірки стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах, де зберігається та переробляється зерно.

В ході обстежень було виявлено 26 типових порушень, які зустрічались практично в кожному з перевірених підприємств. А саме: відсутність дозволів на початок виконання робіт підвищеної небезпеки; роботи підвищеної небезпеки виконують працівники, що не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці; не проведено державну реєстрацію, техогляд та випробування автонавантажувачів; відсутні захисні огородження рухомих частин виробничого обладнання; не обладнано вибухорозрядниками норійні вежі; не проведено обстеження, оцінку технічного стану та паспортизацію виробничих будівель; не усуваються пошкодження аварійного характеру; стрічкові конвеєри не обладнано реле контролю швидкості, кнопками «Стоп» через кожні 10м; відсутнє сигнально-попереджувальне фарбування небезпечних елементів обладнання та будівельних конструкцій тощо.

Багато проблем у готовності до зернозбиральної кампанії зафіксовано у ТОВ «Агро-Рось» (Смілянський район), ДП «Златодар» та Пальмірський ПХДП ДП «Златодар» (Золотоніський район) та ТОВ «Кононівський елеватор» (Драбівський район).

Загалом за результатами перевірок відсторонено від виконання робіт 11 осіб, призупинено експлуатацію 30 одиниць обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 14 осіб, у т.ч. 3 керівника.




До списку новинВпередНазад