Новини

Безпечне проведення весняно-польових робіт

під контролем Держгірпромнагляду

За ініціативою територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області проводяться семінар-наради у районах області щодо безпечного проведення весняно-польових робіт в агропромисловому комплексі. У засіданнях беруть участь представники райдержадміністрацій, Держсільгоспінспекцій, відділень виконавчої дирекції ФССНВ у Волинській області, керівники та фахівці з охорони праці сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств краю. Учасників семінар-нарад фахівці теруправління інформують про стан промислової безпеки та охорони праці в агропромисловому комплексі, типові порушення у зазначеній галузі господарювання у кожному адміністративному районі.

Аналіз причин виробничого травматизму в галузі показує, що організаційні причини є основними у настанні нещасних випадків. З метою збереження здоров′я та життя працівників у період підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт територіальне управління Держгірпромнагляду у Волинській області наголошує керівникам сільськогосподарських підприємств на посиленні контролю за виконанням вимог чинних законодавчих та нормативних актів про охорону праці, забезпеченням належного технічного стану машин та механізмів, тракторної техніки, дотриманням працівниками трудової та виробничої дисципліни.

Крім того, в рамках семінар-нарад керівникам сільгосппідприємств, спеціалістам служб охорони праці проводиться навчання з питань організації безпечних методів ведення робіт під час посівної кампанії, а також безпечної експлуатації підіймальних машин та механізмів, посудин, що працюють під тиском, виконання газонебезпечних робіт у колодязях і відстійниках. Навчання проходить у форматі питання-відповіді, роботодавці мають нагоду задати запитання та отримали актуальну та доступну інформацію.




До списку новинВпередНазад