Новини

У зв'язку з різким зростанням рівня травматизму на Черкащині 27 березня 2013 року у м. Звенигородка відбулася виїзна нарада щодо організації безпечного проведення весняно-польових робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в галузі сільського господарства.
У нараді взяли участь заступник Голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Степан Дунас, представники облдержадміністрації, територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області, Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Державної інспекції сільського господарства в області, федерації профспілок області, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області, заступники голів районних державних адміністрацій та керівники сільськогосподарських підприємств області.

На нараді розглянуто питання дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час проведення весняно-польових робіт у 2013 році в галузі сільського господарства. Особливу увагу приділено впровадженню Комплексних заходів профілактики та зниження рівня травматизму в агропромисловому комплексі Черкаської області на 2013 -2015 роки. Також обговорено питання безпечного використання газу у побуті та медичного кисню у лікувально-профілактичних закладах регіону.

Визначено пріоритетні напрямки роботи місцевих органів влади під час весняно-польових робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в сільськогосподарській галузі області, зокрема, наголошено на необхідності контролю за виконанням робіт з внесення міндобрив та засобів захисту рослин спеціалізованими підприємствами, які мають відповідні дозволи; забороні експлуатації тракторів без електростартерного запуску двигуна та проведення роботодавцями щорічного навчання та перевірки знань трактористів-машиністів з питань охорони праці; дотриманні вимог безпеки під час використання зрідженого вуглеводневого газу в сільському господарстві і кисню в лікувальних закладах.

За підсумками наради ухвалено спільне рішення щодо посилення взаємодії та співпраці під час здійснення заходів щодо організації безпечного проведення весняно-польових робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в галузі сільського господарства.


Пропонуємо до перегляду сюжет ТРК «ВІККА»: «Тема дня „.



До списку новинВпередНазад