Новини

У рамках роботи 9-го засідання Тернопільської обласної ради профспілок відбулася зустріч профспілкового активу області з головою обласної державної адміністрації О.М.Сиротюком.

Розпочав розмову з очільником області голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний. У своєму виступі він окреслив основні соціально-економічні проблеми області та озвучив пропозиції профспілок щодо їх вирішення. Характеризуючи стан справ у виробничій сфері, голова облпрофради наголосив на необхідності розміщення державних замовлень на підприємствах оборонного комплексу області, повернення статусу юридичних осіб спиртовим заводам, погашення заборгованості за виконані роботи з ремонту та утримання доріг підприємству «Тернопільський облавтодор», вжиття заходів з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати.

Головним завданням органів влади у бюджетній сфері є забезпечення повного фінансування витрат бюджетних установ і організацій на оплату праці, охорону праці, надання галузевих пільг і гарантій.

Новопризначений голова облдержадміністрації наголосив на важливості співпраці з профспілками, відновленні соціального діалогу та відродження віри у власні сили: «Звертаюся до всіх, кому не байдужа доля рідного краю, долучитися до відродження Тернопільщини. Певен, що в теперішніх умовах, саме добра справа кожного, спільні зусилля закладуть міцне підґрунтя для розвитку області».

Він також висловив своє бачення кадрової політики з метою відновлення довіри громадян до органів державної влади:

«Справа не у зміні прізвищ серед керівників та посадовців, а у зміні підходів до роботи. Влада має стати відкритою перед людьми, люди мають контролювати та довіряти їй. На керівних посадах у виконавчій гілці влади будуть люди, які спроможні ефективно працювати, яких сприймуть на місцях, які зможуть відновити довіру влади».




До списку новинВпередНазад