Новини

Минулого тижня під час проведення планових перевірок щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці у ПП «Колумб» м. Липовець, ДП «Калинівськаводоканал», ПП «Метал Холдінг» та ПАТ «Інфракон» м. Віннця було виявлено, що роботи підвищеної небезпеки та експлуатація (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на цих підприємствах виконувались без дозволів.

Так, у ПП «Колумб» без дозволу експлуатувались вантажопідіймальні механізми та деревообробне обладнання. ДП «Калинівськаводоканал» не отримало дозволу на виконання земляних робіт, які виконуються на глибині побільше двох метрів і в зоні розташування підземних комунікацій. ПП «Метал Холдінг» не отримало дозвіл на виконання газополум'яних робіт і зберігання балонів та посудин, які працюють під тиском. ПАТ «Інфракон» не отримало дозвіл на експлуатацію вантажних та пасажирських ліфтів ліфтфтів, яким не проведено експертне обстеження.

А відтак, наказом по підприємству керівник ПАТ «Інфракон» зупинив експлуатацію трьох ліфтів. Наразі проводиться робота по укладанню договору з ДП «Вінницький ЕТЦ» щодо обстеження ліфтів та отримання експертного висновку для отримання дозволу.

ДП «Калинівськаводоканал» проводить обстеження для отримання дозволу на виконання земляних робіт, які виконуються на глибині побільше двох метрів і в зоні розташування підземних комунікацій.

А на ПП «Колумб» та ПП «Метал Холдінг» інспекторами теруправління готуються позовні заяви до адмінсуду щодо заборони експлуатації обладнання, на яке відсутні дозволи.

За виявлені порушення керівництво підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Впродовж 2013 року територуправлінням було видано 430 дозволів. Щоб отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки підприємцю необхідно подати особисто або надіслати державному адміністратору через «Прозорий офіс» рекомендованим листом перелік необхідних документів та заяву встановленої форми. На розгляд пакету документів та оформлення дозволу відведено 10 робочих днів.

Процедура отримання дозволу безоплатна. Дозвіл можна отримати у державного адміністратора кожного понеділка і четверга (дні видачі дозволів) з 9.00 до 17.00 год. у Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» виконкому Вінницької міської ради.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад