Новини

З метою профілактики виробничого травматизму територіальне управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області перевірило стан охорони праці в дитячих та інших оздоровчих закладах Запорізької області.

Усього інспекторами теруправління перевірено сім оздоровчих закладів, в тому числі шість дитячих, а саме: КЗ «Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій», КУ «Обласний дитячий психоневрологічний санаторій», КУ «Мелітопольський дитячий санаторій», Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Бердянський», КЗ «Санаторій медичної реабілітації „Глорія“, КУ „Обласний дитячий багатопрофільний санаторій“ та КЗ „Обласний дошкільний психоневрологічний центр санаторного типу“.

Під час перевірок виявлено 64 порушення законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Головними з них є такі: керівник закладу не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці; відсутній дозвіл територіального органу Держгірпромнагляду на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В та на експлуатацію технологічного устаткування системи газопостачання, ліфтів; працівники не забезпечені спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту; відсутні акти огляду технічного стану виробничих будівель та споруд; у закладах не розроблена програма проведення вступного інструктажу з охорони праці; журнали реєстрації інструктажів з охорони праці на робочих місцях не відповідають встановленим вимогам та заповнюються із порушенням вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

За результатами перевірок видано обов'язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб, в тому числі три керівники.




До списку новинВпередНазад