Новини
У Хмельницькому активно працює робоча група зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати, до складу якої входять спеціалісти Управління Держпраці у Хмельницькій області.



Всього за період з квітня 2016 року до сьогодні, робочою групою виявлено 436 громадян, які здійснювали діяльність без державної реєстрації чи без належним чином оформлених трудових відносин. Організовано та взято участь у 29 обстеженнях 478 суб'єктів господарювання за місцем здійснення діяльності.



За результатами проведених обстежень оформлено 154 найманих працівників та 304 фізичні особи-підприємці. Загалом, завдяки роботі робочої групи лише впродовж серпня та вересня 2016 року в ДПІ у місті Хмельницькому взято на облік 521 фізичну особу-підприємця.
Впродовж 2016 року з метою підвищення середнього рівня заробітної плати у місті Хмельницькому проведено 16 нарад, на яких заслухано 229 роботодавців (керівників підприємств, приватних підприємців).



29 вересня було заслухано 17 роботодавців, у яких виявлено неоформлених працівників під час обстежень членами робочої групи, а також роботодавців, у яких зарплата, що пропонується на вільні вакансії в центрі зайнятості, значно відрізняється від даних звітності до податкової інспекції.



Робочою групою здійснюється моніторинг оголошень (вакансії та пропонована заробітна плата), що розміщуються роботодавцями на Інтернет-сайтах. Ці роботодавці також запрошуються на наради.

Під час обстежень представниками робочої групи проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з роботодавцями та видаються «пам'ятки» щодо відповідальності за порушення трудового законодавства. Також найманим працівникам роз'яснюється важливість та переваги офіційного працевлаштування, видаються «пам'ятки» про основні права під час перебування у трудових відносинах.

Довідково
Робоча група зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати була створена рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради №125 від 25.02.2016 року. До складу робочої групи входять представники управління Держпраці у Хмельницькій області, структурних підрозділів Хмельницької міської ради, Хмельницького міського центру зайнятості, Хмельницького міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області, управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому, Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому Головного управління ДФС у Хмельницькій області, Головного управління статистики у Хмельницькій області, Державної фінансової інспекції в Хмельницькій області, управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, міської виконавчої дирекції Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Хмельницькому, об'єднання організацій роботодавців Хмельницької області та Федерації професійних спілок області.



До списку новинВпередНазад