Новини

На цьому наголосив Голова Державної служби гірничого нагляду і промислової безпеки України Олександр Хохотва на спільному засіданні Ради Конфедерації вільних профспілок та Ради голів Незалежної профспілки гірників України, на якому було розглянуто ситуацію у нашій державі та обговорено позицію незалежних профспілок щодо подій в Україні.

Голова Держгірпромнагляду України доповів про стан виробничого травматизму в Україні у 2013 році. Так, минулого року кількість нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, порівняно з 2012 роком зменшилась на 13%, або на 1248 нещасних випадків, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов'язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 14%, або на 85 нещасних випадків.

Найбільш травмонебезпечними галузями економіки в Україні є вугільна, машинобудівна промисловість, агропромисловий комплекс та соціально-культурна сфера. На підприємствах цих галузей травмовано 71% працівників від усієї кількості травмованих на підприємствах в Україні. Лише на підприємствах вугільної галузі травмується 37% від загальної кількості працівників, постраждалих на виробництві. Аналіз причин нещасних випадків зі смертельним наслідком свідчить, що 65% таких випадків сталось з організаційних причин, з технічних — 23%, а з психофізіологічних — 12%. Олександр Хохотва наголосив, що 2014 рік оголошено роком нагляду на малих приватних шахтах.

Протягом минулого року Держгірпромнагляд активно здійснював заходи зменшення адміністративного тиску на бізнес. Зокрема, зменшення кількості суб'єктів господарювання, що відносяться до високого ступеня ризику, а також зменшення кількості планових перевірок суб'єктів господарювання всіх ступенів ризику. Так, кількість піднаглядних суб'єктів господарювання у 2013 році понад 930 тисяч, а їх виробничих об'єктів — понад 4 млн. Територіальними управліннями Держгірпромнагляду за минулий рік перевірено лише 1% суб'єктів господарювання та 3,5% їх виробничих об'єктів.

Також на спільному засіданні було обговорено питання мобілізації дій профспілкових організацій для запобігання розпалюванню міжнаціональної агресії серед населення у південних та східних областях України та АР Крим, своєчасної виплати заробітної плати та соціальних виплат, забезпечення робочими місцями, стабільної роботи підприємств.

Учасники зібрання ухвалили звернення до органів влади, роботодавців та власників підприємств щодо консолідації спільних дій для забезпечення економічної та соціальної стабільності та виходу з кризи в Україні.




До списку новинВпередНазад