Статьи

2008-236.jpg

2008-235.jpg








2008-236.jpg

2008-238.jpg








Незважаючи на те, що на Хмельниччині внаслідок аварій на дорогах та наїздів на пішоходів гине та калічиться чимало людей, у тому числі тих, які перебувають при виконанні трудових обов’язків, тут далеко не скрізь дбають про належну організацію руху транспортних засобів та пішоходів. Взяти хоча б район відомого в 2008-239.jpgУкраїні речового ринку, що по вул. Львівське шосе обласного центру. Тут обабіч проїзної частини, незважаючи на 10 встановлених дорожніх знаків «Зупинка заборонена» майже під кожним з них, починаючи з самого ранку, паркуються автомобілі та мікроавтобуси (фото 1). Транспортними засобами часто буває забарикадований навіть виїзд із автозаправної станції (фото 2).
Оскільки речовий ринок є місцем скупчення великої кількості людей, в тому числі приватних підприємців, що займаються малим і середнім бізнесом, то багато з них у ході вирішення своїх справ по кілька разів на день переходять дорогу у не встановлених для цього місцях, тобто як кому заманеться. Це, в свою чергу, створює серйозні перешкоди для руху транспортних засобів, а відтак піддає ризику життя та здоров’я відвідувачів та працівників ринку (фото 3, 4).
Незважаючи на наявний перед поворотом до Хмельницької центральної районної лікарні дорожній знак «Розворот заборонено», окремі водії на нього не зважають, створюючи цим самим додаткові затори (фото 5).
Питання безпеки руху в цій частині міста неодноразово порушувалося керівництвом теруправління Держгірпромнагляду по Хмельницькій області на засіданні ради з питань безпечної життєдіяльності міськвиконкому, але незважаючи на прийняті з цього приводу рішення колегіального органу, проблема не вирішена і досі. Щоправда, час від часу тут з’являються працівники Державтоінспекції, але після цього справи на краще не міняються, оскільки автоінспектори здебільшого крізь пальці дивляться на порушення Правил дорожнього руху, які допускають водії та пішоходи.

Василь СОПІЛЬНЯК



До списку