Статьи

Давньою і доброю традицією в Харківській філії ВАТ «Укртелеком» стало проведення щорічних оглядів-конкурсів лінійних бригад електромонтерів зв’язку для перевірки їхньої готовності до виконання ремонтних робіт у мережах електрозв’язку.

Image00009.jpgПід час першого етапу огляду-конкурсу, що проводився протягом II кварталу 2006 р. на базі найбільших центрів електрозв’язку, у ньому взяли участь 58 бригад технічної експлуатації лінійних споруд міського та сільського телефонного зв’язку. Організатори заходу, члени оглядової комісії, серед яких були й працівники Держгірпромнагляду, ретельно перевіряли стан екіпіровки, робочого інструменту бригад, рівень знань керівників і рядових працівників з питань охорони праці.
Вміння застосовувати безпечні методи та прийоми праці члени бригад, що брали участь у змаганні (переможці першого етапу), могли демонструвати під час проведення другого етапу огляду-конкурсу, коли надавали практичну допомогу базовим центрам електрозв’язку з демонтажу застарілих і монтажу нових ліній електрозв’язку.
Проведення оглядів-конкурсів, за словами директора Харківської філії ВАТ «Укртелеком» С. Татарчука, дає змогу виявляти вузькі місця в процесі підготовки та навчання кадрів, ступінь мобільності бригад, оперативність проведення аварійних і відбудовних робіт, що в кінцевому підсумку суттєво сприяє підвищенню рівня безпеки виробництва.
Після підбиття підсумків огляду-конкурсу перше місце було присуджено бригаді № 3 дільниці № 3 «Безлюдівка» центру електрозв’язку № 11 (керівник — В. Сидоренко). Переможці, а також колективи, які посіли друге і третє місця, одержали відповідну матеріальну винагороду.
Але все-таки найбільше раділа бригада, яка перемогла в цьому конкурсі: її було нагороджено доволі відчутним призом — новим автомобілем ГАЗ-2705-ВПАХ-6-14, у якому зручний, опалюваний салон підвищеної комфортності для 8 осіб, є спеціальний вантажний відсік з новим робочим інструментом і ЗІЗ. Відтепер працівники бригади виїжджатимуть на виклики абонентів і ліквідацію пошкоджень, як мовиться, зі зручностями, а не, як раніше, у холодній будці вантажівки.
Представники адміністрації та профспілкового комітету Харківської філії ВАТ «Укртелеком» щиро привітали переможців. Побажали їм міцного здоров’я, достатку в родинах, а також підтримувати свою готовність на високому рівні.
У свою чергу, нагороджені подякували директорові Харківської філії ВАТ «Укртелеком» С. Татарчуку і всьому керівництву підприємства за високу оцінку їхньої роботи, знань і вмінь з питань охорони праці, пообіцяли й надалі додержуватися високого рівня готовності до виконання ремонтних робіт як щодо технологічного забезпечення, так і щодо додержання безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Вадим КОБЕЦЬ,
наш власкор

На знімку:
переможець огляду-конкурсу —
бригада електромонтерів № 3
дільниці № 3 «Безлюдівка» ЦЕЗ № 11
(перший зліва —
керівник бригади В. Сидоренко).

Фото автора



До списку