Статьи

Image00035.jpg У Національному комплексі «Експоцентр України» в Києві з 24 по 27 квітня 2007 р. відбулася сьома міжнародна спеціалізована виставка «ПОЖЕКСПО—2007».
Організаторами виставки є Експоцентр України разом з Українським науково-дослідним інститутом пожежної безпеки, якому у червні виповнюється 15 років. Сприяли проведенню виставки МНС України, Мінпромполітики України, Держкомітет ядерного регулювання України та Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.
Роботу виставки було приурочено до 21-х роковин Чорнобильської трагедії і присвячено героям-пожежникам Чорнобиля, чия героїчна праця багатьом з них коштувала здоров’я, а деяким і життя.
Виставка привернула до себе увагу не лише спеціалістів-вогнеборців, а й державних структур, широкого кола громадськості.

Десятки вітчизняних та іноземних фірм продемонстрували сучасну пожежну техніку, засоби вогнезахисту, автоматичні системи пожежогасіння, сигналізації та оповіщення, засоби зв’язку. Широко були представлені індивідуальні та колективні засоби рятування людей на пожежах, спорядження пожежників і рятувальників, випробування промислової продукції та її сертифікація. У рамках виставки було організовано тематичну експозицію «Захист і рятування».
Заходам з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні була присвячена експозиція Держгірпромнагляду України.
В рамках цієї виставки Держгірпромнаглядом, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Національним науково-дослідним інститутом промислової безпеки та охорони праці (ННДІПБОП) було організовано тематичну конференцію «Безпека праці та соціальний захист на виробництві».Image00032.jpg
У конференції взяли участь наукові працівники, представники наглядових органів, профспілок, підприємств та організацій. Відкрив конференцію заступник директора ННДІПБОП Л. Демещук. Присутні протягом дня прослухали 24 доповіді і повідомлення про нагальні проблеми у сфері безпеки праці.
З великим інтересом було зустрінуто виступи десяти співробітників ННДІПБОП. Про актуальні питання охорони праці доповіли Г. Лесенко («Стан страхування від нещасних випадків і профзахворювань та його розвиток»), О. Малихін («Економічні методи в управлінні охороною праці»), О. Кружилко та І. Ковтун («Впровадження сучасних інформаційних систем з охорони праці»).
Завідувач лабораторії інституту В. Воробйов ознайомив слухачів з діяльністю ННДІПБОП як головної організації України з питань розроблення нових засобів індивідуального захисту та Технічного комітету зі стандартизації ТК 135. У десяти наступних повідомленнях представників інституту, підприємств та організацій обгрунтовано і переконливо пропонувалися шляхи вирішення назрілих проблемних питань щодо захисту здоров’я працюючих, починаючи з проектування й виготовлення нових видів ЗІЗ, їх сертифікації, забезпечення ними працівників підприємств до розроблення національних стандартів щодо ЗІЗ, гармонізованих з міжнародними та європейськими нормами.
Значну частину доповідей було присвячено безпеці ведення вибухових робіт і поводження з вибуховими речовинами.
Учасники конференції прийняли відповідне рішення про впровадження в життя запропонованих у виступах заходів щодо поліпшення безпеки праці на виробництві.

На знімках:
біля виставочного стенду
Держгірпромнагляду (зліва направо):
начальник управління
нормативно-правового
та юридичного забезпечення
Держгірпромнагляду В. Прохоров,
перший заступник Голови
Держгірпромнагляду Г. Суслов,
начальник Українського НДІ
пожежної безпеки
МНС України М. Одкидач,
заступник міністра
надзвичайних ситуацій В. Бут
та Н. Ковтуненко
(НК «Експоцентр України»);
під час конференції.



До списку