Статьи
Image00013.jpgЗдавалося, ще трохи, і надзвичайно важлива справа — створення належних умов праці на підприємствах регіону — буде занедбана остаточно. Непоправної втрати вдалося уникнути завдяки ентузіастам працеохоронної справи як теруправління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, так і кращих підприємств краю. Зусилля останніх на цій ниві важко переоцінити. З життєвого досвіду знаючи, що планку рівня безпеки виробництва належить тримати високо, та щиро сповідуючи постулат народної мудрості «Не місце красить людину», вони зуміли не тільки не розгубити надбане в попередні роки, а й примножити його тоді, коли руба постало питання виживання більшості самих підприємств області.

Цього року увагу до стану охорони та умов праці посилив Указ Президента В. Ющенка про встановлення Дня охорони праці в Україні та щорічне його відзначення 28 квітня — у Всесвітній день охорони праці.
Як зустріли це свято безпосередньо на виробництвах? Служба охорони праці ТОВ «ЕНО-Меблі ЛТД», що в Мукачеві — другого в Україні підприємства деревообробної галузі за обсягами продукції, що виробляється, та першого — за обсягами його імпорту — обладнала для своїх працівників сучасний кабінет охорони праці, випустила присвячений Дню охорони праці інформаційний вісник. Фірми «Едельвейс-Ле-Го» та «Інтерконтиненталь», що виготовляють жіночий одяг, провели атестацію робочих місць за умовами праці, усунувши небезпечні та шкідливі виробничі фактори. ТОВ «Фішер-Мукачеве» провело нараду, присвячену проблемам безпеки виробництва. Було відзначено досвід кращих, приділено увагу працівникам, які потерпіли на виробництві, та родинам загиблих. Управління лісового господарства, що представляє провідну в економіці регіону галузь, провело семінар-огляд з питань культури виробництва та охорони праці на базі Державного підприємства «Берегівське лісогосподарство» з показовою рубкою.
З нагоди Дня охорони праці теруправління Держгірпромнагляду за вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері охорони праці та промислової безпеки вперше відзначило Почесними грамотами кращих із кращих: генерального директора ТОВ «ЕНО-Меблі ЛТД» Є. Кунинця, генерального директора ТОВ «Едельвейс-Ле-Го» П. Басараба, начальника служби охорони праці СП «Фішер-Мукачеве» Т. Гутник, директора ДП «Ужгородське лісове господарство» І. Костіва і ще 13 ентузіастів, чиї зусилля сприяли створенню позитивного іміджу служб охорони праці, які відстоюють інтереси виробничників у створенні гарантованих Конституцією України гідних і безпечних умов праці.

В. ТУРЯНИЦЯ, керівник прес-служби теруправлоіння Держгірпромнагляду по Закарпатській області

На знімку:
начальник теруправління
М. Саварин (ліворуч) вручає
Почесну грамоту генеральному
директору ТОВ «Едельвейс-Ле-Го»
П. Басарабу.

Фото автора


До списку