Статьи

У листопаді 2006 р. у ВАТ «Одеський домобудівний комбінат», де генеральним директором П. Македонський, було проведено комплексну перевірку функціонування СУОП, у тому числі було перевірено технічний стан виробничих будівель і споруд, а також виконання робіт із забезпечення надійної та безпечної їх експлуатації. Головним інспектором теруправління Держгірпромнагляду по Одеській області В. Марущаком було виявлено низку грубих порушень вимог законодавства про охорону праці.

Оголовок димової труби котельної має ознаки аварійного стану (вивітрювання кладки), не виключено можливість падіння окремих цеглин у зону проходу працівників підприємства (фото 1); колодязі, виїмки в грунті у місцях можливого проходу працівників не закрито люками, міцними щитами, не огороджено (фото 2, 3); конструкції градирні компресорного цеху (ДСК-2) перебувають в аварійному стані (фото 4); можливий доступ працівників та сторонніх осіб у будівлі цехів, які перебувають в аварійному стані і тому не експлуатуються (фото 5, 6). Зони потенційно діючих небезпечних виробничих факторів не мають захисних запобіжних і сигнальних огороджень. Небезпечні зони не позначені знаками безпеки та написами встановленої форми.
ВАТ «ДСК» не здійснює паспортизацію будівель і споруд з проведенням обстеження силами спеціалізованої організації.
За результатами перевірки було заборонено доступ людей в аварійні будівлі до усунення виявлених порушень вимог законодавства про охорону праці. Заборонено прохід працівників на робочі місця до встановлення огороджень і знаків безпеки.

Катерина ЦВІГУН,
наш власкор

Фото В. МАРУЩАКА

Image00068.jpg

Image00069.jpg












Image00070.jpg

Image00072.jpg














До списку