Статьи

Image00007.jpg Шановні фахівці
з охорони праці, керівники
і працівники підприємств,
установ та організацій України!

28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. В цей день згідно з Указом Президента України В. Ющенка вперше відзначатиметься День охорони праці в Україні. Це слушна нагода звернути увагу суспільства на проблеми додержання промислової безпеки, активізувати зусилля працівників наглядової системи, всіх учасників виробничого процесу з метою недопущення нещасних випадків.
Гідна праця — це перш за все безпечна праця. Кабінет Міністрів України робить все можливе для того, щоб запровадити на виробництві сучасні стандарти безпеки, запобігти травмуванню і каліцтву людей. Останніми роками триває тенденція до зменшення кількості нещасних випадків. Така ж ситуація збереглася цього року.
Але це не привід для заспокоєння. Пріоритетом у роботі Держгіпромнагляду є нагляд за додержанням безпечних умов праці, спонукання учасників виробничого процесу до запровадження інноваційних технологій, що сприятимуть зниженню ризиків і небезпек для людей. Особливою у цьому процесі є роль державного інспектора. Від його професіоналізму, принципової позиції, готовності відстоювати інтереси держави значною мірою залежить збереження здоров’я і життя працівників — головного багатства нашої держави.
Зважаючи на те, що жодна галузь виробництва не може вважатися безпечною, додержання правил безпеки повинно стати законом для всіх. Адже за кожною нормою — конкретний нещасний випадок, травмування, каліцтво, втрата найдорожчого — життя.
Ми схиляємо у скорботі голови і висловлюємо щирі слова співчуття сім’ям загиблих на виробництві. Пам’ять про них має не лише допомогти всім нам усвідомити суть проблеми, але й спонукати до конкретних справ. Тільки разом, у соціальному партнерстві з усіма учасниками виробничого процесу, ми здатні запобігти трагедіям у майбутньому, реально наблизити стан промислової безпеки в Україні до рівня у європейських країнах.
З нагоди Дня охорони праці від усього серця бажаю всім міцного здоров’я, гідної, безпечної праці, благополуччя і добробуту, витримки та оптимізму!

Голова Держгірпромнагляду України С. СТОРЧАК



До списку