Статьи

2008-291_2.jpg У Харкові в Палаці праці 21.05.2008 р. відбулася зустріч голови Федерації профспілок України О. Юркіна з профспілковим активом Харківщини.
З нагоди святкування 90-річчя створення в Україні технічної інспекції праці профспілок голова ФПУ нагородив Почесними грамотами ФПУ 16 колишніх і нині працюючих працівників за багаторічну сумлінну працю із захисту прав членів професійних спілок, за великий особистий внесок у створення здорових і безпечних умов праці. Серед нагороджених — заступник начальника Харківської ДІОП в АПК М. Головенко та головний державний інспектор теруправління М. Волошин.
Вітаючи нагороджених, О. Юркін висловив упевненість у тому, що питання охорони праці та захисту невід’ємних прав членів профспілки на безпечні та здорові умови праці були й будуть об’єктом пильної уваги керівництва найбільшої в країні профспілкової організації. Говорячи про інші важливі аспекти роботи, що проводиться щодо соціального захисту трудящих, голова ФПУ запевнив присутніх, що Федерація має намір більш активно проводити роботу, спрямовану на активізацію профспілкового руху, підвищення авторитету профспілкових організацій, посилення захисту трудових і соціально-економічних інтересів кожного з рядових членів профспілок. З цією метою ФПУ, зокрема, проводить конструктивний діалог з органами законодавчої та виконавчої влади, добиваючись реалізації своїх програмних і статутних положень. У січні й квітні поточного року у ФПУ відбулися зустрічі представників профспілок з Президентом України В. Ющенком і Прем’єр-міністром Ю. Тимошенко, в результаті яких було відновлено діяльність Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові, укладено Генеральну угоду на 2008—2009 рр., підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між Кабінетом Міністрів і всеукраїнськими профспілками та профоб’єднаннями.
За ініціативи ФПУ уповноважені представники всеукраїнських профспілок віднині почали брати участь у засіданнях урядових комітетів і Кабінету Міністрів України під час вирішення ними важливих питань соціально-економічної сфери, а також узгоджувати відповідні проекти постанов Кабінету Міністрів.
Позитивні тенденції, що намітилися у взаєминах між органами влади, роботодавцями та профспілковими організаціями, підкреслив голова ФПУ, дають підстави сподіватися, що інтереси людей найманої праці будуть надійно захищені, і в першу чергу — їхнє право на безпечну працю.

Вадим КОБЕЦЬ,
наш власкор

На знімку:
О. Юркін (праворуч) нагороджує Почесною грамотою головного
державного інспектора
теруправління М. Волошина.

Фото автора



До списку