Статьи

Інспектори теруправління Держгірпромнагляду по Кіровоградській області нещодавно здійснили комплексну перевірку стану промислової безпеки та охорони праці у ВАТ «Кіровоградобленерго». У ході перевірки комісія призупинила роботу 12 видів обладнання та об’єктів, за порушення нормативно-правових актів на 18 посадових осіб та спеціалістів накладено адміністративні стягнення.
Більшу частину порушень виявлено в структурних підрозділах товариства. Зокрема, несвоєчасно проводиться перегляд технічної документації у підрозділах Кіровоградського і Знам’янського РЕМ. Невчасно виконується розчищення трас повітряних ліній від порослі дерев у Кіровоградському, Петровському, Компаніївському, Бобринецькому РЕМ та Олександрійському міському районі електричних мереж. Потребують капітального ремонту ряд повітряних ліній і трансформаторних підстанцій Петровського та Бобринецького РЕМ. Не встановлено знаки обмеження швидкості на території баз у Бобринецькому та Петровському РЕМ, в автоколонах служби механізації і транспорту виявлено відсутність паспортів на резервуари і трубопроводи, не визначено категорійність приміщень АЗС за вибухопожежонебезпекою тощо.
Комісія оформила акт перевірки, який направлено на адресу голови акціонерного товариства. Стан охорони праці у ВАТ «Кіровоградобленерго» найближчим часом буде обговорено на засіданні ради теруправління Держгірпромнагляду.

Д. ТАНСЬКИЙ, керівник прес-служби теруправління Держгірпромнагляду по Кіровоградській області



До списку