Статьи

У журналі № 5 за 2007 р. у статті В. Сопільняка «Порядку як не було, так і нема» йшлося про недоліки в роботі з охорони праці у ВАТ «ЕК «Чернівціобленерго», які стали причинами нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 27.01.2007 р. з електромонтером М. Савчуком.

Голова правління ВАТ «ЕК «Чернівціобленерго» Я. Команюк повідомив редакцію, що статтю В. Сопільняка було обговорено в трудових колективах РЕМ і виробничих підрозділів товариства. Виконано заходи щодо усунення причин нещасного випадку зі смертельним наслідком, що були розроблені комісією зі спеціального розслідування.
Наказом по компанії від 14.02.2007 р. № 38 за невиконання службових обов’язків щодо забезпечення безпеки праці під час виконання робіт на підйомнику винесено догани технічному директору І. Комову, директору із загальних питань А. Яблонському, заступнику технічного директора М. Гап’яку та іншим посадовим особам. Всього до дисциплінарної відповідальності притягнено 10 посадових осіб.
Проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці персоналу, який залучається до роботи з робочих платформ підйомників, розроблено технологічні карти на проведення технічного обслуговування.
Керівництво ВАТ «ЕК «Чернівціобленерго» також надіслало лист на підприємство, яке виготовило підйомник,— Зуєвський енергомеханічний завод з проханням направити представника заводу для вирішення питання про подальшу експлуатацію підйомника.



До списку