Статьи

2008-216.jpg2008-217.jpgВ інтерв’ю журналу «Охорона праці» (№ 11, 2001 р.) Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, зазначив, що будь-яке порушення правил безпеки праці на виробництві — великий гріх, навіть якщо воно допущено через неуважність працівника. Прикро, але, як видно з фотографій, 2008-218.jpg2008-219.jpgбудівельники Подільського краю, зокрема міст Тернополя та Хмельницького, допускаючи порушення, гріха не бояться. І це незважаючи на те, що об’єкти, які вони зводять, розташовані поряд з діючими культовими спорудами, де проводиться служба Божа.
2008-220.jpg2008-221.jpgНа фото 1, 2 видно, як під час спорудження багатоквартирного житлового будинку, що ведеться на вул. Микулинецькій у Тернополі, будівельники працюють без засобів індивідуального захисту.
Аналогічна картина спостерігається на будівельних майданчиках у Хмельницькому. На будівництві супермаркету по вул. Молодіжній (фото 3) робітники працюють без ЗІЗ.
На даху будівлі автозаправної станції, що споруджується по вул. Львівське шосе поряд з автокефальною церквою, вогневі роботи ведуться без дотримання встановленої відстані до балона із зрідженим газом, працівники працюють без спецодягу (фото 4). На будівництві автомийки поряд з автозаправною станцією в зоні роботи вантажопідіймального крана робітники працюють без захисних касок (фото 5,6). Що вже говорити про огородження небезпечних зон? Їх немає на жодному з будівельних об’єктів.

Василь СОПІЛЬНЯК



До списку