Статьи

Протягом Тижня охорони праці працівниками теруправління Держгірпромнагляду по Волинській області виконано ряд заходів, що дали можливість привернути увагу населення області до питань промислової безпеки та охорони праці. Зокрема, відбулися зустрічі з мерами міст Луцька та Ковеля, головами Ковельської, Ківерцівської, Ратнівської, Горохівської райдержадміністрацій, з керівниками 7 підприємств та організацій області. Розглядався стан охорони праці, безпеки життєдіяльності та заходи щодо запобігання нещасним випадкам.
Напередодні Дня охорони праці ДП «Волинський експертно-технічний центр» було визнано переможцем у номінації конкурсу «Кращий роботодавець року» м. Луцька.
Інспекторським складом було проведено комплексне обстеження стану охорони праці у ЗАТ «Луцьке АТП-0261», у ВАТ «Волинь-Авто». В ході перевірки були прочитані лекції для інженерно-технічних працівників про стан травматизму в державі та області.
Було також обстежено стан промислової безпеки на асфальтобетонних заводах, підприємствах: СТОВ «Заповіт», «Колос», «Пісочне» та ін. Через грубі порушення правил безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності трьох осіб, одна з них — керівник ТОВ «Технолісекспорт». Проведено три оперативні перевірки на підприємствах будівельної галузі.
У рамках Всесвітнього дня охорони праці у м. Ковелі та в Ковельському районі пройшли зустрічі з працівниками Ковельської міської ради та райдержадміністрації. Прочитано цикл лекцій на тему: «Охорона праці — проблема сьогодення» у середніх закладах освіти та профтехучилищах.
26 квітня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці у Любомльському районі, яке вів голова райдержадміністрації В. Веремчук. У засіданні брали участь заступник начальника державної інспекції промислової безпеки та охорони праці С. Лукащук та начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків у Волинській області Г. Стахів. За плідну працю в питаннях забезпечення безпечних умов праці на підприємствах району начальник відділу праці та охорони праці Любомльської райдержадміністрації П. Пархомук був удостоєний Почесної грамоти теруправління Держгірпромнагляду по Волинській області. За створення належних умов промислової безпеки та охорони праці грамотами управління виконавчої дирекції Фонду у Волинській області були нагороджені керівники ПП «Будівельник», СВК «Надія» та Любомльський міжгосподарський держлісгосп.
Підбиття підсумків виконання заходів, намічених до Дня охорони праці, відбулося також у Ківерцівській та Горохівській райспоживспілках. А у ВАТ «Волинь холдинг» (смт Торчин) відбулися вікторина та конкурс дитячих малюнків, присвячених безпечній роботі дорослих. Виконавці кращих робіт отримали грамоти та цінні призи.

Степан ПОПОВИЧ,
наш власкор



До списку