Статьи
1 Шановні друзі!
Редакції журналу «Охорона праці» 6 червня 2009 року виповнилося 15 років.
Від Федерації профспілок України, всіх її членських організацій щиро вітаю вас з цією
знаменною датою.
Ваш журнал є єдиним в країні державним друкованим органом, який оперативно порушує актуальні питання охорони праці, соціального страхування від нещасного випадку на виробництві, а також висвітлює дії державних та громадських структур, спрямовані як на покращання умов та підвищення безпеки праці, так і на соціальний захист постраждалих працівників та членів їхніх сімей.
За ці роки журнал зміцнів, збільшив свої тиражі, став популярним та корисним, з притаманним тільки йому творчим обличчям.
Сьогодні редакція згуртувала навколо себе широке коло кваліфікованих авторів і читачів, насамперед спеціалістів з охорони праці, осіб, відповідальних за безпеку та умови праці, державних посадовців управління охороною праці на національному, галузевому, регіональному рівнях.
Журнал знайшов вдячного читача і серед представників профспілок, інших організацій, уповноважених здійснювати громадський контроль за додержанням законодавства у цій важливій сфері соціально-трудових відносин.
Абсолютна більшість публікацій видання відзначається активною життєвою позицією, принциповою оцінкою наявних недоліків, небайдужим ставленням до долі трудової людини.
Щастя вам, міцного здоров'я, творчої наснаги, нових здобутків у справі служіння народові України та створення на кожному підприємстві, в кожному трудовому колективі умов, гідних людини праці!
Голова Федерації профспілок України, народний депутат України

В. ХАРА


2Редакції журналу «Охорона праці»
Від імені Федерації роботодавців України щиро вітаю працівників редакції з 15-річчям створення журналу і професійним святом — Днем журналіста!
Ваша плідна праця на високому професійному рівні є вагомим внеском у просвітницьку діяльність з питань охорони праці.
Інформаційно-аналітична спрямованість вашого видання є запорукою успіху у справі впровадження в Україні системи загальноєвропейських цінностей, основою яких є людське життя.
Об'єктивно висвітлюючи позиції учасників соціального діалогу, журнал активно сприяє реалізації в державі одного з основних прав громадян — права на безпечні та здорові умови праці.
Ми усвідомлюємо гостроту проблем, які порушують кореспонденти і автори публікацій на сторінках журналу, і впевнені, що саме активна позиція роботодавців багато в чому сприятиме їх вирішенню.
Бажаю вам і надалі своєю творчістю поширювати культуру безпеки праці на виробництві.
Натхнення вам та успіхів у всіх починаннях, здоров'я і благополуччя.
Генеральний директор Федерації роботодавців України
В. НАДРАГА

Шановний Миколо Григоровичу!
Щиро вітаю Вас та весь колектив журналу «Охорона праці» з пам'ятною віхою в історії видання — 15-ою річницею від дня появи першого номера! За час існування журнал «Охорона праці» переконливо довів, що основні передумови зростання популярності, розширення читацької аудиторії — це об'єктивність та різноманітність у поданні інформації, глибокий аналіз, конструктивність та відповідальність, постійна увага до людей, зайнятих у сфері виробництва. Особливо важливо, коли на перше місце виходить нове бачення такої актуальної проблеми, як промислова безпека. Сьогодні це вимога часу. Тому дуже добре, що творчий колектив видання не відстає від вимог сьогодення.
На сторінках журналу постійно друкуються матеріали, які допомагають фахівцям, пропагують нову ідеологію організації роботи з охорони праці на місцях. На шпальтах журналу «Охорона праці» читачі отримують компетентні поради, інформаційну підтримку. Така діяльність вельми необхідна для піднесення економічного потенціалу держави, підвищення її промислової безпеки та удосконалення питань охорони праці.
Зичу журналістам та авторам видання доброго здоров'я, особистого щастя та творчої наснаги!
З повагою,
голова Львівської обласної державної адміністрації
М. КМІТЬ
Шановний Миколо Григоровичу!
Ваше видання — безцінне та незамінне джерело корисної інформації для всіх, хто стоїть на варті промислової безпеки та охорони праці, і для тих, хто трудиться, створюючи промисловий потенціал України. Ви активно сприяєте тому, щоб у читачів сформувалося об'єктивне уявлення про політику держави у галузі промислової безпеки та охорони праці, ваша позиція є чесною та принциповою — захист інтересів людини праці, права кожного на безпечні
умови на виробництві та соціальний захист.
Журнал «Охорона праці» — вірний супутник і помічник кожного спеціаліста наглядового органу, адже на його сторінках читач знаходить і нормативно-правову документацію, і відповіді на запитання, що його цікавлять, й інформацію про значущі події, і репортажі з різних регіонів країни, що сприяє обміну досвідом і в кінцевому підсумку допомагає у нашій спільній добрій справі — зниженні рівня травматизму, профілактиці аварій, формуванні культури виробництва.
Бажаємо всьому колективу журналу творчої наснаги, цікавих тем, нових актуальних і злободенних матеріалів, що знаходять відгук у читачів. Вам і вашим сім'ям — сил і бадьорості, здоров'я і довголіття, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні, благополуччя й миру.
З ювілеєм, шановні колеги!
Начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Донецькій області
К. ДОРОФЄЄВ

Шановні друзі!
Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області щиро поздоровляє редакційний колектив журналу «Охорона праці», його авторський актив та читачів з 15-річчям від дня заснування видання!
П'ятнадцять років для часопису — термін, що засвідчує потрібність журналу його читацькій аудиторії, авторитетність у відстоюванні наріжних позицій, вміння захищати інтереси людини праці, у якої прав завжди менше, ніж обов'язків.
Журнал «Охорона праці» — добрий друг і гарний порадник для всіх, чиє коло інтересів замикається на робочому місці: робітників, інженерно-технічних працівників, роботодавців, профспілкових активістів, спеціалістів з охорони праці. Тож соціальну роль його для профілактики і запобігання виробничому травматизму важко переоцінити.
Успіхів, творчого натхнення, добробуту, міцного здоров'я і оптимізму всім тим, хто долучається до випуску видання, творить його цікаву і неповторну долю!
Начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області
М. САВАРИН

Шановний Миколо Григоровичу!
Щиро вітаю Вас і Ваших колег з професійним святом — Днем журналіста!
Впевнений, що незалежність вашого слова завжди буде гарантом отримання суспільством повної та достовірної інформації, яка відіграє неабияку роль у реалізації конституційного права людини на охорону її життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, на належні безпечні і здорові умови праці.
Нехай і надалі завдяки вашому таланту цей світ стає прекраснішим, бо саме ви, журналісти — це ті люди, хто нам його відкриває.
У цей святковий день від усього серця бажаю міцного здоров'я, сімейного добробуту та життєвої удачі.
З повагою,
прокурор Дніпропетровської області
М. КОСЮТА

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Хмельницькій області щиро вітає весь колектив видання з Днем журналіста та п'ятнадцятирічним ювілеєм.
Своїми публікаціями журнал довів, що є не стороннім спостерігачем, а активним прихильником у вирішенні всіх нагальних проблем охорони праці та промислової безпеки, діяльним учасником і пропагандистом у створенні безпечних і здорових умов праці на виробництві.
Висловлюємо колективу глибоку вдячність за важливу роботу, зичимо міцного здоров'я, гараздів, натхнення в творчих пошуках, невичерпної енергії та професійного успіху.
Щастя вам, добра і миру!
З повагою,
начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Хмельницькій області
А. ГОЛЬНИК

Також вітання та добрі побажання одержано від колективу ДП «Іллічівський морський торговельний порт» (начальник Г. Скворцов), служби охорони праці ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» (директор з охорони праці В. Кириленко), НДІ гігієни праці та професійних захворювань Харківського національного медичного університету, відділу охорони праці, використання трудових ресурсів і зайнятості населення Головного управління Львівської облдержадміністрації (С. Кравченко), теруправлінь Держгірпромнагляду України по Львівській (В. Шайтан), Івано-Франківській (З. Кулик), Вінницькій (А. Коваль), Одеській (М. Логвинов) областях, експертно-технічних центрів і багатьох інших підприємств та організацій — багаторічних читачів видання.


До списку