Статьи

2008-093.jpg Рада міністрів Автономної Республіки Крим у рамках заходів до Дня охорони праці 27—28 березня провела міжрегіональну виставку-форум «Безпека праці — 2008». В її роботі взяли участь перший заступник Голови Ради міністрів, голова республіканської ради з питань безпечної життєдіяльності населення Е. Гривковський, депутати Верховної Ради автономії, керівники Міністерства праці та соціальної політики, теруправління Держгірпромнагляду по АР Крим і м. Севастополю, республіканської СЕС, ФПУ, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, Кримського республіканського центру зайнятості. На виставку-форум були також запрошені керівники підприємств, організацій, навчальних закладів. Генеральним спонсором заходу виступила українсько-австрійська страхова компанія «ЕККО», яка успішно працює в Україні вже понад 16 років.

2008-094.jpgПід час відкриття виставки у виступах доповідачів підкреслювалось, що незважаючи на те, що пріоритетом державної політики в країні є забезпечення промислової безпеки, стійкої тенденції до зниження рівня виробничого травматизму не спостерігається. Серед основних причин зростання рівня смертельного травматизму вказувалось на недостатню обізнаність керівників підприємств із сучасними методами профілактичної роботи щодо запобігання нещасним випадкам, на що й було націлено даний захід.
Більше десяти кримських компаній і фірм продемонстрували учасникам виставки-форуму свою друковану продукцію з тематики охорони праці та промислової безпеки, сучасні засоби індивідуального захисту та колективної безпеки, контрольно-вимірювальні прилади, лабораторне та випробувальне обладнання. Велику зацікавленість викликали прилади та обладнання для забезпечення безпеки робочих зон, автоматизації систем управління технологічними процесами.
Після проведення пленарної частини та огляду експозицій з присутніми було проведено практичні заняття з розглядом актуальних питань промислової безпеки та охорони праці в АР Крим, зокрема, щодо організації проведення контролю технічного стану підіймальних споруд, котлів і посудин, що працюють під тиском, забезпечення безпечного стану конструкцій будівель та споруд, загальних вимог до організації і проведення медоглядів працівників, а також щодо ролі медоглядів у виявленні профзахворювань на ранніх стадіях. Лекції читали відомі в регіоні фахівці з питань охорони праці, викладачі, лікарі.
Всі учасники виставки-форуму погодились з тим, що проведення такого заходу — дуже важлива, корисна справа, а головне, це сприятиме покращанню роботи щодо створення безпечних умов праці працюючих, збереженню їх здоров’я та життя.

Сергій КОЛЕСНИК,
наш власкор

На знімках:
учасники виставки-форуму
ознайомлюються з її експонатами.

Фото автора



До списку