Статьи

Навесні нинішнього року у ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» у складі корпорації «Арселор Міттал» відбувся День здоров’я та безпеки. Цей захід охопив 35 підприємств у всьому світі і передував Всесвітньому дню охорони праці. Криворіжці брали участь у ньому вперше. Суть заходу визначила мета акції — привернути увагу працівників до проблем безпеки на виробництві.

Під час підготовки до Дня здоров’я та безпеки в структурних підрозділах цього підприємства, де працюють 56 тис. осіб, було оформлено куточки охорони праці, встановлено наочну агітацію. Організовано фотовиставку за тематикою охорони праці й пожежної безпеки, проведено огляд-конкурс на кращу організацію профілактичної роботи з охорониImage00016.jpg праці та пожежної безпеки. У трудових колективах було проведено 361(!) нараду та 969 зборів, на яких обговорювалося багато питань, спрямованих на покращання організації ведення робіт підвищеної небезпеки, санітарно-побутових умов працюючих.
Представники підприємства в рамках проведення заходу відвідали сім’ї працівників, які загинули на виробництві, керівництво надало матеріальну допомогу сім’ям загиблих, які мають неповнолітніх дітей.
Цікавий захід відбувся за участі дітей працівників комбінату. Вони відвідали робочі місця, де працюють їхні батьки, ознайомилися з умовами, в яких ті виконують виробничі завдання. Екскурсоводами стали керівники структурних підрозділів, головні спеціалісти підприємства. Після цього серед дітей було проведено конкурс на кращий малюнок на тему: «Безпека праці батьків — очима дітей».
День здоров’я та безпеки у ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» розпочався з проведення ділової гри «Роль і значення охорони праці у трудовому процесі» за участі молодих спеціалістів, у якій взяли участь 9 команд. Перемогли представники коксImage00015.jpgохімічного виробництва.
Цього дня комбінат відвідали віце-президент з питань безпеки корпорації «Арселор Міттал» пан Гілберт Гофман і голова управління з інтеграції цього об’єднання пан Жером Гранбулан. Вони спілкувалися з представниками преси і особисто ознайомилися з тим, як у ВАТ поставлено роботу з організації охорони здоров’я і забезпечення безпеки на робочих місцях. На зустрічі з високоповажними гостями журналісти активно ставили запитання учасникам тематичної прес-конференції — керівникам адміністрації з кадрів та зв’язків з громадськістю Ф. Панніру, з виробництва — В. Шеремету, голові профкому підприємства Ю. Бобченку та начальнику Криворізької регіональної інспекції промислової безпеки та охорони праці у металургії О. Нагайцю.
У другій половині дня поряд з палацом культури підприємства відкрилася виставка спеціальної техніки та технічних засобів, які застосовуються під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Тут також були представлені зразки сучасних засобів індивідуального захисту. Великий інтерес викликала виставка дитячого малюнка.
У попередні роки подібні заходи відбувалися менш масштабно, коштів виділялося небагато. Нові господарі комбінату вбачають у проведенні Дня охорони праці головну мету — виключити травматизм працюючих. Тому коштів було виділено більше, зокрема, на заохочення переможців огляду-конкурсу серед структурних підрозділів. Як нагороду кращі працівники отримали телевізори, музичні центри, іншу побутову техніку.

В. КИРИЛЕНКО, менеджер з охорони праці — начальник управління охорони праці та пожежної безпеки ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг»

На знімках:
переможці конкурсу
дитячого малюнка;
на виставці сучасних засобів
індивідуального захисту.

Фото з архіву підприємства



До списку