Статьи

У журналі № 12 за 2006 р. у статті О. Наливайка «З охороною праці тут не дружать» йшлося про незадовільне виконання чинного законодавства про охорону праці на підприємствах агропромислового комплексу Роменського району Сумської області.

В. о. голови Роменської райдержадміністрації В. Білоха повідомив редакцію, що в районі проводиться відповідна робота щодо виконання вимог законодавчих актів з охорони праці.
Так, 10.07.2006 р. проведено нараду, на якій розглядалися питання охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху. Увагу керівників сільськогосподарських підприємств, перевірених комісією теруправління Держгірпромнагляду по Сумській області, було звернено на своєчасне усунення виявлених недоліків у роботі з охорони праці. Розроблено заходи щодо усунення відмічених недоліків, призначено відповідальних осіб за виконання цих заходів.
У районі створено і працює комісія з перезахоронення непридатних та заборонених до використання пестицидів згідно з розробленим графіком. ТОВ «Спецзахист» вже проведено роботу з утилізації пестицидів на територіях сільських рад сіл Овлаші, Перекопівка, Пустовійтівка, Вовківці.
З метою підвищення відповідальності роботодавців району за дотримання Закону «Про охорону праці» та підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці організовано роботу згідно з програмою університету правових знань з питань охорони праці при виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (ФССНВ).
Управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації спільно з виконавчою дирекцією ФССНВ з виїздом на місця організовано навчання та проведено атестацію керівників середньої ланки на сільгосппідприємствах району. Таке навчання вже проведено у ВСК «Богатир», «Зоря», СЗАТ імені Щорса, імені Тельмана, ТОВ «Лан», ПП «Горівське», ДГ «Надія», на Біловодському КХП. Проведено навчання та атестацію членів атестаційних комісій підприємств.
У районі налічується 16 підприємств з шкідливими умовами праці. Станом на 01.01.2007 р. 14 підприємств провели атестацію робочих місць за умовами праці, що становить 87,5%.
У серпні минулого року на колегії райдержадміністрації розглянуто питання «Про стан та заходи щодо покращання роботи з атестації робочих місць на підприємствах району». За підсумками роботи колегії видано відповідне розпорядження голови райдержадміністрації.
Управлінням агропромислового розвитку внесено подання до районної ради щодо виділення асигнувань на утримання головного спеціаліста з охорони праці за рахунок місцевого бюджету.



До списку