Статьи

З приходом на посаду першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Г. Вербицького відразу пожвавішала робота обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яку він очолює. Не можна сказати, що у попередні роки цей орган не діяв. Але одна справа зібратися і поговорити про проблеми у затишному приміщенні, інша — виїхати на місце, зустрітися з людьми і почути від них не зовсім приємні речі. Так було у селах П’ятихатського району поблизу Жовтих Вод, куди понесло кислотну хмару після аварії у сірчанокислотному цеху ДП «Східний ГЗК».

Фактично наступного дня там вже було організовано медичні огляди місцевих жителів, визначено ступінь впливу випаровувань хімічних речовин на здоров’я сільських жителів. А найголовніше — прийнято рішення про закриття виробничого підрозділу до здійснення заходів, які унеможливлять повторення подібних аварій.
А через два дні по цьому на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення було розглянуто відразу чотири питання, які Image00019.jpgвипливають зі змісту угоди про співпрацю між облдержадміністрацією та Держнаглядохоронпраці, укладеної у лютому 2004 р. Мова йшла про стан охорони праці та промислової безпеки в енергетичній галузі, стан справ у ліфтовому господарстві міст Дніпропетровщини, заслухано звіти керівників ТОВ «Дніпрококсохімрембуд», де стався груповий нещасний випадок, внаслідок чого загинула людина, а також заслухано інформацію про хід виконання постанови Кабінету Міністрів від 27.09.2000 р. № 1465 «Про порядок проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів».
Доповідачами виступили заступник начальника державної інспекції промислової безпеки та охорони праці в енергетиці, будівництві, котлонагляді та за підйомними спорудами теруправління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області А. Воловицький, головний лікар Дніпропетровської міської лікарні № 14 Н. Вишневська, представники Криворізької державної інспекції промислової безпеки та охорони праці на виробництвах підвищеної небезпеки. Доповнював у коментарях виступаючих Г. Вербицький.
Взявши до уваги пропозиції присутніх, перший заступник голови облдержадміністрації сформулював тему наступного чергового засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. Було підтримано думку начальника теруправління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області. А. Кожушка про невідкладне вивчення технічного стану розважальних атракціонів у місцях масового відпочинку громадян. При цьому особливу увагу було звернено на пересувні, так звані кочівні групи.
Обов’язково до наступного засідання ради виникнуть й інші питання. В повсякденному, насиченому складними виробничими проблемами житті області їх завжди вистачає.

Леонід БЕЗУГЛИЙ,
наш власкор

На знімку:
робочий момент засідання.

Фото автора



До списку