Міністерство України

з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення

від наслідків Чорнобильської катастрофи

ПРИМІРНА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

під час виконання аварійно-рятувальних робіт, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами

м. Київ

УЗГОДЖЕНО

Національний науково-дослідний інститут охорони праці

лист №441 від 5.08.03

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного штабу ДВГРС

МНС України

02.01.03

№ 155

ПІ 9.1.60- 233-03

ПРИМІРНА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

під час виконання аварійно-рятувальних робіт,

пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами

м. Київ

1. Загальні положення

1.1 Інструкція призначена для осіб, які працюють за професією рятувальник і під час виконання аварійно-рятувальних робіт, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами користуються гідравлічним (пневматичним) рятувальним інструментом.

1.2 До аварійно-рятувальних робіт, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами, відносяться роботи, спрямовані на визволення людей із пошкоджених транспортних засобів, попередження виникнення вторинних проявів аварії: розлив паливно-мастильних матеріалів та пов'язаних з ним вибухів та загорянь, розлив рідин, що перевозилися, тощо.

1.3 До гідравлічного (пневматичного) рятувального інструмента відносяться різаки (ножиці), розширювачі, гайкорізи, тросорізи, циліндри силові та гідравлічні домкрати.

1.4 До аварійно-рятувальних робіт, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами, допускаються рятувальники, які навчені безпечним методам та прийомам роботи з аварійно-рятувальним інструментом, знають конструктивні особливості різних транспортних засобів і вміють надавати первинну медичну допомогу.

1.5 Небезпечними факторами даного виду робіт є можливість травмування частинами автомобіля, до яких застосовується вплив інструмента, травмування самим інструментом, травмування іншими транспортними засобами, а також отримання пошкоджень від вторинних факторів аварії (отруєння хімічно небезпечними речовинами, парами паливно-мастильних матеріалів тощо).

1.6 Рятувальник, що перебуває у зоні проведення аварійно-рятувальних робіт, повинен відповідно до Положення про речове забезпечення бути вдягнений у комбінезон з щільної тканини з світловідбиваючими смугами поверх одягу. На руках - вироблені зі шкіри неслизькі на долонях та пальцях рукавиці. Ноги повинні бути взуті у черевики з високими берцями, твердим носком та антипрокольною підошвою, стійкою до впливу агресивних та паливно-мастильних матеріалів. На голові повинен бути шолом з пластиковим протиударним забралом. При необхідності застосовувати засоби захисту органів шкіри та дихання.

2. Вимоги безпеки перед початком робіт

2.1 Візуально оцінити характер аварії (лобове, бокове зіткнення, наїзд на перешкоду тощо), стан постраждалих, небезпечні фактори впливу на рятувальників, а також визначити наявність в транспортному засобі вибухо, пожежо та хімічно небезпечних речовин.

2.2 Уяснити завдання, які визначені і розподілені між рятувальниками старшим аварійно-рятувальної команди (групи).

2.3 Огородити поле на відстані 4 метрів від місця аварії.

2.4 Відключити акумулятор та здійснити заходи щодо попередження витоку паливно-мастильних матеріалів та хімічних рідин з транспортного засобу.

2.5 Визначити стійкість аварійного транспортного засобу та здійснити заходи щодо його стабілізації (встановити колодки, опори, здійснити страховку тросами і т.п.).

2.6 При необхідності надати постраждалим первинну медичну допомогу. При наданні медичної допомоги користуватися медичними гумовими рукавичками. Не вилучати постраждалого з автомобіля поки йому не буде надана первинна медична допомога і його стан не стабілізується.

2.7 Перевірити комплектність та справність гідравлічного (пневматичного) рятувального інструменту.

3. Вимоги безпеки під час виконання роботи

3.1 Прийняти найбільш стійке положення або забезпечити таке положення за допомогою іншого рятувальника. Розташовуватись таким чином, щоб дії рятувальника не перешкоджали виконанню інших робіт (надання медичної допомоги, ліквідації розливу хімічно небезпечних речовин, паливно-мастильних матеріалів тощо). Не перебувати між інструментом та об'єктом різання.

3.2 Попереджати оточуючих про те, які роботи буде виконувати рятувальник.

3.3 Контролювати стабільність транспортного засобу. Пам'ятати про те, що частини автомобіля, металоконструкцій, що перебувають під високою остаточною напругою, можуть розірватися та відлетіти з великою швидкістю і на значну відстань.

3.4 Працюючи гідравлічними щелепними різаками (ножицями), необхідно заводити ріжучі леза у об'єкт під прямим кутом; не намагатися утримувати інструмент у первинному положенні і перешкоджати руху інструмента; слідкувати за роботою різака та його переміщенням. Якщо рятувальнику або постраждалому загрожує небезпека, процес різання повинен бути негайно припинений.

3.5 Працюючи гідравлічним різаком з прямими ріжучими щелепами, якомога глибше увести їх у матеріал, що перерізається, дати команду іншому рятувальнику "Включити тиск", третьому рятувальнику підтримувати частину, що відрізається. Процес різання негайно припинити, у разі коли щелепи відхиляються одна від одної більше ніж на 5 мм.

3.6 Різання масивної сталі або прута здійснювати, при можливості, у спеціальній виїмці лез.

3.7 Різання починати під кутом 90°.

3.8 Гідроциліндри застосовувати для збільшення вільного простору у тих випадках, коли щелепний розширювач досяг максимального розкриття. Для збільшення довжини коротких гідроциліндрів з одним штоком використовувати подовжувальні трубки, закріпляючи їх лише з боку плунжера. Забороняється

подовжувати циліндри з подвійним штоком. Не допускати перекосу штока циліндра.

3.9 Закріпляти дах або інші частини транспортного засобу, якщо розрізаються їх опори.

4. Вимоги безпеки після закінчення роботи

4.1 Привести насосну станцію у первинне положення (скинути робочий тиск, ручки управління установити у вихідне положення)

4.2 Закрити різак, розширювач, залишивши губки злегка розведеними, зсунути штоки гідроциліндра.

4.3 Оглянути шланги, закрити пробками байонетні з'єднання.

4.4 Очистити аварійно-рятувальний інструмент від бруду, протерти чистою ганчіркою.

4.5 Покласти інструмент на штатне місце в оперативну машину.

4.6 Виявивши несправність аварійно-рятувального інструмента доповісти старшому аварійно-рятувальної команди (групи).

5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

5.1 При виявленні несправностей аварійно-рятувального Інструменту зупинити роботу і повідомити старшого аварійно-рятувальної групи (команди).

5.2 У разі отримання травми при роботі з аварійно-рятувальним інструментом звільнитися від предмета, що завдав травми, доповісти старшому аварійно-рятувальної команди (групи), отримати первинну медичну допомогу, при необхідності викликати лікаря.

5.3 У випадку загоряння транспортного засобу, паливно-мастильних матеріалів, вантажу, що перевозився, зняти тиск у балонах коліс шляхом їх проколу або через штуцери балонів, організувати гасіння в установленому порядку.