Статьи

Дорогі друзі!
Від щирого серця вітаю вас із професійним святом — Днем охорони праці.
Створення належних та безпечних умов праці, надання всебічної підтримки особам, що потерпіли на виробництві, є ключовими факторами щоденної діяльності як роботодавців, так і влади загалом.
Основна мета державної політики в сфері охорони праці — збереження життя, здоров’я і працездатності громадян у процесі їхньої трудової діяльності.
Переконана, що дотримання законодавства у сфері охорони праці повинно стати нормою життя для кожного роботодавця, який для запобігання аваріям та виробничому травматизму зобов’язаний створити на підприємствах безпечні умови праці.
Саме на плечах роботодавців лежить відповідальне завдання, адже, здійснюючи заходи щодо запобігання виробничому травматизму, поліпшуючи стан охорони праці, створюючи безпечні та нешкідливі умови праці на своїх підприємствах, ви зберігаєте найбільшу цінність людства — життя і здоров’я.
Прикро те, що Україна все ще значно випереджає держави світу за кількістю випадків виробничого травматизму.
Уряд напрацював комплекс заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, на підвищення рівня безпеки і покращання умов праці. Тепер головне завдання роботодавців — навчитися проводити такі заходи та берегти найбільш дорогоцінне, що є у людини,— життя і здоров’я.
Дякую вам за сумлінність, наполегливість, витримку та високий професіоналізм. Бажаю міцного здоров’я, щастя, благополуччя, родинного достатку і добра.

З повагою,
Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО


Шановні колеги!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди нашого професійного свята — Дня охорони праці!
Україна сповідує цінності цивілізованого світу, для якого гідна праця — це, перш за все, безпечна праця.
Все активніше українські підприємства впроваджують найсучасніші продуктивні технології, що вирізняються високим рівнем автоматизації, застосуванням надзвичайно складних механізмів і операцій.
Наша з вами щоденна робота вимагає постійного контролю, спрямованого на те, щоб людина праці була захищена та впевнена, що стан устаткування, яке використовується, безпечний, і роботодавець робить усе необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії.
Особистий внесок кожного працівника системи у створення безпечних умов праці, запобігання аваріям, виробничому травматизму має особливе значення і заслуговує на велику подяку.
Бажаю вам, шановні колеги, міцного здоров’я, невтомності та наснаги для здійснення творчих задумів. Впевнений, що ваш професіоналізм і надалі сприятиме успішному вирішенню надзвичайно важливих питань безпеки життєдіяльності людей.

З повагою,
Голова Держгірпромнагляду Сергій СТОРЧАК



До списку