Статьи

У Кривому Розі 2 червня в 0 год 10 хв на шахті «Ювілейна» ВАТ «Суха Балка» сталася аварія.
На місце події терміново виїхав Голова Держгірпромнагляду С. Сторчак. За його розпорядженням створено комісію зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, яку очолив начальник Криворізького гірничопромислового теруправління Держгірпромнагляду О. Чередніченко. До складу комісії увійшли також перший заступник Криворізького міського голови О. Павлов, представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України, міської профспілки трудящих металургійної і гірничовидобувної промисловості України, представник власників підприємства.
У складі експертної комісії працюють — докт. техн. наук В. Цариковський та канд. техн. наук Є. Чистяков (ДП «Науково-дослідний гірничорудний інститут»), канд. техн. наук Г. Щербатюк та канд. техн. наук, заступник директора ДП «Науково-дослідний інститут безпеки праці та екології в гірничорудній і металургійній промисловості» В. Куроченко.
Комісія зробила попередній висновок: можливою причиною аварії стало порушення технології ведення робіт під час виймання гірської маси. В ході демонтажу бурового верстата СТО-100 в орті блоку 34—40 горизонту 1180 м сталося обвалення рудної маси.
Повітряною хвилею смертельно травмовано чотирьох робітників шахти — одного гірника і трьох машиністів бурових установок. Ще двоє робітників звернулися за медичною допомогою з травмами різного ступеня тяжкості. Потерпілих направлено до міської лікарні.
Комісія та експерти з’ясовують обставини аварії.



До списку