Статьи

2008-230.jpg Можна багато разів почути, а можна лише один раз побачити, щоб запам’яталося надовго. Таке враження від виставки «Охорона праці — турбота кожного», яка вже кілька місяців діє в музеї ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф. Е. Дзержинського». Її організаторами стала служба охорони праці та комісія з охорони праці профкому підприємства. Тут представлено цікавий матеріал за майже 120-річну історію комбінату. Переконайтеся самі. У 1905 р. на підприємстві працювало 6922 особи. Того року сталося 2359 нещасних випадків, у тому числі 18 — зі смертельними наслідками, 40 стали інвалідами. А в 2006 р. чисельність персоналу комбінату становила 18 954 особи, сталося 45 нещасних випадків, 2 — зі смертельними наслідками.
Переважна більшість відвідувачів приходить на виставку у понеділок. Саме цього дня новоприйняті робітники проходять вступний інструктаж. Але спочатку кожен обов’язково повинен відвідати музей. Крім ознайомлення з історією підприємства, той, хто вливається у трудовий колектив, обов’язково отримує інформацію про засоби ндивідуального захисту, шкідливі та небезпечні виробничі фактори на його робочому місці, компенсації, які він матиме за роботу в шкідливих умовах праці.
Своєрідні лекції біля стендів виставки прочитали студентам і випускникам Дніпродзержинського державного технічного університету, металургійного коледжу, профтехучилища директор музею Є. Гамазинський, а також начальник управління охорони праці та навколишнього середовища підприємства В. Титаренко. Те, що було всім цікаво, можете не сумніватися. А якщо все ж не вірите,— приїжджайте, переконайтеся. Запрошуємо усіх!

О. РОМАНЕНКО, начальник служби охорони праці ВАТ «Дніпровський металургійний завод імені Ф. Е. Дзержинського»

На знімку:
розповідає директор музею
Є. Гамазинський (ліворуч).

Фото Л. БЕЗУГЛОГО



До списку